header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

26.4.2017

Yksityiset turvallisuuspalvelut saivat SFS:ään seurantaryhmän

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry on perustanut yksityisten turvallisuuspalvelujen eurooppalaista standardisointia käsittelevän seurantaryhmän. Alaan liittyvässä standardisoinnissa erityisesti kriittisen infrastruktuurin suojelun standardisoinnin tarve ja priorisointi on keskeistä tällä hetkellä. Lisäksi standardisoinnilla halutaan parantaa turvallisuuspalveluiden minimilaatutasoa ja alaan liittyvä standardisointi halutaan tuoda yhden sateenvarjon alle.

Vastaperustettu seurantaryhmä seuraa eurooppalaisessa standardisoimisjärjestössä CENissä teknisessä komiteassa CEN/TC 439 tehtävää työtä.


Turvallisuuspalveluiden seurantaryhmä (SR 230) on kaikille avoin. Sen toimintaan voivat tulla mukaan kaikki kiinnostuneet. Seurantaryhmä muodostaa Suomen vastaukset alan standardien kommenttikyselyihin ja äänestyksiin sekä uusien standardisoimiskohteiden aloite-ehdotuksiin.  Seurantaryhmän kokouksissa keskustellaan myös alan ajankohtaisista asioista ja haasteista. Seurantaryhmän jäsenyys on maksullinen.


Yksityiset turvallisuuspalvelut työllistävät Euroopassa 2,2 miljoonaa vartijaa. Alan vuotuinen liikevaihto on 34 miljardia euroa. Alalla toimii Euroopassa 60 000 yritystä. Alan yritykset ovat tarjonneet viime vuosina kasvavassa määrin palveluitaan yksityisille ja julkisen sektorin asiakkaille. Kasvavassa määrin yksityiset turvallisuuspalvelut tekevät sopimuksia poliisin ja muiden sektorin toimijoiden kanssa näiden avustamisesta turvallisuuden ylläpitämisessä. Yksityiset turvallisuuspalvelut ovat apu kokonaisturvallisuuden hallinnassa.


Lue lisää: Tule mukaan vaikuttamaan standardisointiin


Lisätietoja
teknillinen johtaja Antti Karppinen, Suomen Standardisoimisliitto SFS ry

Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

20.6.2018 Kansainvälinen elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmästandardi uusittu

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut uuden version elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä käsittelevästä standardista ISO 22000. Standardi korvaa vuonna 2005 ilmestyneen ensimmäisen version. ISO 22000:2018 tulee ladattavaksi SFS:n verkkokauppaan 26.6.2018.

Lue lisää

20.6.2018 Standardisointi mukana EU:n seuraavan kauden tutkimuksen puiteohjelmassa

Euroopan komissio on julkaissut 7.6.2018 ehdotuksensa seuraavien vuosien tutkimuksen puiteohjelmaksi ”Euroopan horisontti (FP9)”. Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC toivottavat tervetulleeksi EU:n teollisuuden maailmanlaajuiselle kilpailukyvylle keskeisen ehdotuksen. Ehdotuksen toinen artikla mainitsee standardisoinnin keskeiseksi avaintyökaluksi tutkimuksen ja innovaatioiden levittämisessä.

Lue lisää

20.6.2018 Työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardi saa jatkoa

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn tekninen komitea ISO/TC 283 Occupational health and safety management sai maaliskuussa 2018 valmiiksi työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardin ISO 45001. Komitean työtä on päätetty jatkaa. Keskeinen tavoite on standardin ISO 45001 ylläpito sekä standardin käyttöönottoa ja soveltamista tukevien ohjestandardien laadinta huomioiden mm pk-yritysten tarpeet.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization