header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

26.4.2017

Yksityiset turvallisuuspalvelut saivat SFS:ään seurantaryhmän

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry on perustanut yksityisten turvallisuuspalvelujen eurooppalaista standardisointia käsittelevän seurantaryhmän. Alaan liittyvässä standardisoinnissa erityisesti kriittisen infrastruktuurin suojelun standardisoinnin tarve ja priorisointi on keskeistä tällä hetkellä. Lisäksi standardisoinnilla halutaan parantaa turvallisuuspalveluiden minimilaatutasoa ja alaan liittyvä standardisointi halutaan tuoda yhden sateenvarjon alle.

Vastaperustettu seurantaryhmä seuraa eurooppalaisessa standardisoimisjärjestössä CENissä teknisessä komiteassa CEN/TC 439 tehtävää työtä.


Turvallisuuspalveluiden seurantaryhmä (SR 230) on kaikille avoin. Sen toimintaan voivat tulla mukaan kaikki kiinnostuneet. Seurantaryhmä muodostaa Suomen vastaukset alan standardien kommenttikyselyihin ja äänestyksiin sekä uusien standardisoimiskohteiden aloite-ehdotuksiin.  Seurantaryhmän kokouksissa keskustellaan myös alan ajankohtaisista asioista ja haasteista. Seurantaryhmän jäsenyys on maksullinen.


Yksityiset turvallisuuspalvelut työllistävät Euroopassa 2,2 miljoonaa vartijaa. Alan vuotuinen liikevaihto on 34 miljardia euroa. Alalla toimii Euroopassa 60 000 yritystä. Alan yritykset ovat tarjonneet viime vuosina kasvavassa määrin palveluitaan yksityisille ja julkisen sektorin asiakkaille. Kasvavassa määrin yksityiset turvallisuuspalvelut tekevät sopimuksia poliisin ja muiden sektorin toimijoiden kanssa näiden avustamisesta turvallisuuden ylläpitämisessä. Yksityiset turvallisuuspalvelut ovat apu kokonaisturvallisuuden hallinnassa.


Lue lisää: Tule mukaan vaikuttamaan standardisointiin


Lisätietoja
teknillinen johtaja Antti Karppinen, Suomen Standardisoimisliitto SFS ry

Palaa otsikoihin