header kompassi
A- A+

rss Uutiset

26.4.2017

Yksityiset turvallisuuspalvelut saivat SFS:ään seurantaryhmän

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry on perustanut yksityisten turvallisuuspalvelujen eurooppalaista standardisointia käsittelevän seurantaryhmän. Alaan liittyvässä standardisoinnissa erityisesti kriittisen infrastruktuurin suojelun standardisoinnin tarve ja priorisointi on keskeistä tällä hetkellä. Lisäksi standardisoinnilla halutaan parantaa turvallisuuspalveluiden minimilaatutasoa ja alaan liittyvä standardisointi halutaan tuoda yhden sateenvarjon alle.

Vastaperustettu seurantaryhmä seuraa eurooppalaisessa standardisoimisjärjestössä CENissä teknisessä komiteassa CEN/TC 439 tehtävää työtä.


Turvallisuuspalveluiden seurantaryhmä (SR 230) on kaikille avoin. Sen toimintaan voivat tulla mukaan kaikki kiinnostuneet. Seurantaryhmä muodostaa Suomen vastaukset alan standardien kommenttikyselyihin ja äänestyksiin sekä uusien standardisoimiskohteiden aloite-ehdotuksiin.  Seurantaryhmän kokouksissa keskustellaan myös alan ajankohtaisista asioista ja haasteista. Seurantaryhmän jäsenyys on maksullinen.


Yksityiset turvallisuuspalvelut työllistävät Euroopassa 2,2 miljoonaa vartijaa. Alan vuotuinen liikevaihto on 34 miljardia euroa. Alalla toimii Euroopassa 60 000 yritystä. Alan yritykset ovat tarjonneet viime vuosina kasvavassa määrin palveluitaan yksityisille ja julkisen sektorin asiakkaille. Kasvavassa määrin yksityiset turvallisuuspalvelut tekevät sopimuksia poliisin ja muiden sektorin toimijoiden kanssa näiden avustamisesta turvallisuuden ylläpitämisessä. Yksityiset turvallisuuspalvelut ovat apu kokonaisturvallisuuden hallinnassa.


Lue lisää: Tule mukaan vaikuttamaan standardisointiin


Lisätietoja
teknillinen johtaja Antti Karppinen, Suomen Standardisoimisliitto SFS ry

Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

12.10.2018 Standardit esillä Suomen Kansallismuseon uusimmassa näyttelyssä

Suomen Kansallismuseossa avautui ”10 000 vuotta muotoilua – Ihminen Aine Metamorfoosi” -näyttely, jossa on esillä viisi vanhaa kansallista standardia vuosilta 1927–1959 sekä yksi edelleen voimassa oleva standardi vuodelta 2008. Standardien aiheina ovat jäkälälaatikko (1929), jalasväli (1951), viinapullo (1944), paperikoot (1927), kirjoituskoneiden näppäimistö (1959) ja näppäimistökaavio (2008).

Lue lisää

9.10.2018 Mikä viikko?

Nykyisin kansainvälisessä käytössä oleva viikkojen numerointi perustuu kansainväliseen standardiin ISO 8601. Standardin mukaan viikko alkaa maanantaista ja vuoden viikot numeroidaan vuoden alusta lähtien siten, että viikko 1 on ensimmäinen viikko, johon kuuluu vähintään neljä alkaneen vuoden päivää eli vuoden ensimmäinen torstai.

Lue lisää

8.10.2018 SFS:n luettelo 4/2018 ilmestynyt

SFS:n luettelo 4/2018 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan kesä-syyskuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Seuraava luettelo ilmestyy tammikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization