Suomen Standardisoimisliitto
 SFS News 24.10.2012 
yleisheader

Johdon konsultointi sai pelisäännöt

 

Kansallismuseo

Standardin SFS-EN 16114 Johdon konsultointipalvelut julkistamistilaisuus pidetään keskiviikkona 7.11.2012 kello 9.30 - 11.00 Suomen kansallismuseon auditoriossa osoitteessa Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki, (paikka on vaihtunut).

Ilmoittautumiset viimeistään 31.10.2012.

 

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislomake osoitteessa www.sfs.fi/konsultointi

 

Tilaisuus on maksuton.

 

Riskit olivat aiheena standardisoinnin vuositapahtumassa

 

JukkaAhtelaForumissaStandardisoinnin vuositapahtuma Forum 2012 järjestettiin Finlandia-talolla 17. lokakuuta teemalla ”Riskienhallinta ja turvallisuus”. Paikalla oli 294 henkeä. Tapahtuma järjestettiin jo seitsemännen kerran. Osoitteessa www.standardiforum.fi on julkaistu luentojen kalvot ja kuvia tapahtumasta.

 

Johtaja Jukka Ahtela (kuvassa) Elinkeinoelämän keskusliitosta puhui tilaisuudessa standardien merkityksestä ulkomaankaupalle ja sisämarkkinoille. Standardeilla on ollut hänen mukaansa keskeinen rooli tavaroiden sisämarkkinoiden luomisessa.


Riskienhallintajohtaja Juho Pietarinen Valtiokonttorista esitteli riskienhallinnan standardia ISO 31000 ja turvallisuuspäällikkö Heikki Hernesmaa Wärtsilä Oyj:stä toimitusketjun turvallisuuden standardia ISO 28000. Hernesmaan mielestä ISO 28000 on ainoa todellinen toimitusketjun turvallisuuden johtamisjärjestelmä. Tilaisuudessa julkistettiin uusi SFS-käsikirja 828 Riskienhallinta ja toimitusketjun turvallisuuden hallintajärjestelmät.

 

Ohjelmassa oli myös esityksiä siitä, kuinka standardisointi vastaa turvallisuuden ja riskienhallinnan haasteisiin. Koneiden ja sähkölaitteiden turvallisuudesta puhui tekn. lis.  Matti Sundquist Sundcon Oy:stä. Automaatio- ja ohjelmistoturvallisuutta käsitteli tuotepäällikkö Janne Peltonen VTT Expert Services Oy:stä. Markkinavalvonnan näkökulman toimintaympäristön turvallisuuteen toi johtaja Tuiri Kerttula Turvallisuus- ja kemikaalivirastosta. Johtaja Pertti Woitsch Mirasys Oy:stä valotti esityksessään asiaa yhteiskunnan turvallisuuden näkökulmasta. Pilvipalveluiden tietoturvasta luennoi lopuksi toimitusjohtaja Teemu Arina Dicole Oy:stä.

 

Ennen iltapäivätilaisuutena järjestetyn tilaisuuden ohjelman alkua ja esitysten jälkeen oli varattu aikaa vapaaseen seurusteluun ja eri alojen standardisointiin ja standardeihin tutustumiseen. 

 

 

Sähköasennusstandardisarja SFS 6000 uudistettu

 

SESKO on saanut valmiiksi uuden version standardisarjasta SFS 6000 Pienjännitesähköasennukset. Uudet standardit - yhteensä 39 kappaletta - on vahvistettu SFS-standardeiksi 13.8.2012. Standardisarjaa myydään käytännössä SFS-käsikirjana SFS 600. SESKO on tehnyt SFS:n kanssa nelisivuisen esitteen uusitusta standardisarjasta. Se on luettavissa SFS:n www-sivuilla kohdassa Hyödyllisiä aineistoja.

 

Linkki esitteeseen:

 

SFS 6000 -sarjan sähköasennusstandardit (pdf) (830.4 KB)

 

Standardeja ja käsikirjoja voi tilata SFS:n verkkokaupasta.

 

banneri500x100

 

 

 

 

Esite koneturvallisuuden standardeista uusittu

 

Standardisoimisliiton yhteistyössä Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistyksen kanssa laatima esite koneturvallisuuden standardeista on uusittu.

 

Esitteessä ollut luettelo konedirektiiviin liittyvistä standardeista on nyt julkaistu erillisenä liitteenä. Esitteessä on 12 sivua. Erillinen standardiluettelo on 8-sivuinen. Luettelossa on mainittu konedirektiiviin liittyvät A- ja B-tyypin standardit.  

 

Linkki esitteeseen Koneturvallisuuden standardit - esite (pdf) (647.5 KB)

 

Linkki standardiluetteloon Koneturvallisuuden standardit - standardiluettelo (pdf) (2.3 MB)

 

SME Toolbox of Solutions

 

Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC ovat avanneet uuden osion pk-yrityksille suunnatuilla www-sivuillaan. Otsikon "SME Toolbox of Solutions" (pk-yritysten ratkaisujen työkalupakki) alle on kerätty tietoa standardeista ja standardisointiin osallistumisesta. Sivusto on osoitteessa www.cencenelec.eu/sme/std