Suomen Standardisoimisliitto
 SFS News 14.3.2013 
yleisheader

SFS-tiedotus nyt myös sähköisessä muodossa

 

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n lehti SFS-tiedotus on nyt luettavissa myös sähköisessä muodossa. Kyseessä on lehden tilaajien maksuton lisäetu. Sähköisen version lukemiseen tarvitaan lehden takasivulla olevaa tilaajanumeroa.

 

Sähköinen versio on osoitteessa www.sfs-tiedotus.fi SFS-tiedotus ilmestyy viisi kertaa vuodessa.

SFS-tiedotus julkaisee ajankohtaisia asiantuntija-artikkeleita standardeista ja teknisistä säädöksistä. Lehden erillisessä liitteessä mainitaan kaikki uudet SFS-standardit. Luetteloliite on sähköisessä versiossa luettavissa omana pdf-tiedostonaan.

 

Helmikuussa ilmestynyt  numero 1/2013 pureutuu laajasti hallintajärjestelmiä käsittelevän standardin ISO 9001 uudistamiseen. Siinä kerrotaan myös mm. standardien hyödyistä jätteiden syväkeräysastioita valmistavalle nokialaiselle Molok Oy:lle.   

 

SFS-tiedotuksen vuosikerta maksaa kestotilauksena 62,70 euroa (sis. alv. 10 %). Lehden voi tilata sen kustantajana toimivalta Stellatum Oy:ltä puhelimitse numerosta 03 4246 5301 ja sähköpostiosoitteesta tilaajapalvelu@stellatum.fi

 

Asiakkuuspäällikkö SFS:ään

 

Timo MansikkaFM, M. Phil Timo Mansikka aloitti Standardisoimisliiton markkinointitiimissä 1.3.2013 asiakkuuspäällikkönä. Hänen tärkein tehtävänsä on uusien asiakkuuksien hankkiminen ja nykyisten asiakkuuksien ylläpito.

 

Timo Mansikka on aiemmin työskennellyt myyntipäällikkönä Hoffmanco International Oy:ssä ja myyntitehtävissä Algol Oy:ssä.

 

 

SFS-standardeja 25 033

 

SFS-standardeja oli voimassa vuoden 2013 alussa kaikkiaan 25 033 kappaletta. Vuonna 2012 SFS vahvisti 1 595 SFS-standardia.

 

Eurooppalainen standardisoimisjärjestö CEN sai vuonna 2012 valmiiksi 1 148 julkaisua. Järjestön julkaisuja oli voimassa vuoden 2013 alussa 14 885 kappaletta.

 

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO sai vuonna 2012 valmiiksi 1 280 julkaisua. ISOn julkaisuja oli vuoden 2013 alussa 19 573 kappaletta.

 

Uutispalsta CENin CWA-dokumenteista

 

SFS:n www-sivuilla on ryhdytty julkaisemaan omalla uutispalstallaan uutisia CENin CWA-dokumenteista (Ajankohtaista - CEN Workshopit). Ne eivät ole EN-standardeja vaan laadinta tapahtuu kevyemmällä organisaatiolla eli CENin Workshopeissa (WS) ja standardien laadintaa nopeammin.

 

CENin Workshopit toimivat täysin erillään perinteisistä teknisistä komiteoista, joissa luodaan EN-standardeja. CWA-dokumentti ei saa olla ristiriidassa EN-standardin kanssa. CWA-dokumentin tarkoitus on saavuttaa dokumentoitu konsensus kulloisestakin työkohteesta.

 

Valmistuneet CWA-dokumentit on mainittu SFS:n verkkokaupan luettelossa.

 

SFS:n www-sivujen uutispalstoilla on RSS-feed-toiminto. Sen avulla voi helposti seurata palstalle tulleita uutisia.

 

ISO teki esitteen standardien kirjoittamisesta

 

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut 12-sivuisen esitteen standardien kirjoittamisesta. Esitteen nimi on ”How to write standards, Tips for standards writers”. Siinä on ohjeita, kuinka standardit tulisi kirjoittaa, jotta ne olisivat selkeitä ja käyttäjäystävällisiä.

 

Esite on SFS:n www-sivuilla kohdassa Hyödyllisiä aineistoja – Standardien laadinta. Linkki esitteeseen

 

WTO-tiedotuskeskus seuraa Venäjän teknisiä määräyksiä

 

Venäjä liittyi Maailman kauppajärjestö WTO:n jäseneksi elokuussa 2012. Nyt voi SFS:ssä toimivan WTO-tiedotuskeskuksen avulla seurata myös Venäjällä tekeillä olevia teknisiä määräyksiä.

 

Informaatikko Eha Kunnala SFS:stä kertoo, että maaliskuun puoliväliin mennessä oli Venäjä tehnyt WTO:lle runsaat 30 notifikaatiota. WTO-notifikaatiot julkaistaan SFS:n www-sivuilla www.sfs.fi/wto-tiedotus

 

Forum 2013

 

Standardisoinnin vuositapahtuma Forum järjestetään tänä vuonna keskiviikkona 30.10.2013. Tapahtumapaikkana on perinteinen Finlandia-talo Helsingissä. Tilaisuuden ohjelma valmistuu pari kuukautta ennen tilaisuutta. Se julkaistaan SFS:n www-sivuilla.