Suomen Standardisoimisliitto
 SFS News 18.10.2013 
yleisheader

Talouselämässä standardiliite

 
Talouselämä-lehdessä on julkaistu 18.10.2013 Standardisoimisliiton kahdeksansivuinen liite ”Kasvua standardeilla”. Siinä kerrotaan standardien hyödyistä yrityksille.

 

Näkemyksiään kertovat Stora Enso (biopohjaiset tuotteet), Öljyalan Keskusliitto, Rakennustuoteteollisuus, Uponor Infra, Sievin Jalkine, Kone, Innovation Networks, Sandvik Mining and Construction, Tikkurila ja SFS. Liitteessä kerrotaan lyhyesti myös standardisointiin osallistumisesta ja standardien myynnistä.

 

Stora Enson Biojalostusyksikössä työskentelevä johtaja Timo Heikka sanoo, että biopohjaisten tuotteiden standardisointi on erittäin tärkeää, koska se selkeyttää pelisääntöjä suhteellisen uudella alalla.

 

- Käynnissä olevaa työtä voidaan verrata ladun aukaisuun. Valmiilla ladulla on huomattavasti helpompi hiihtää kuin umpihangessa, Heikka kiteyttää.

 

Uponor Infra Oy:n Suomen myyntiyksikön päällikkö Jani Kakko muistuttaa, että standardeja noudattamalla järjestelmien valmistajat varmistavat omalta osaltaan järjestelmien yhteensopivuuden ja loppukäyttäjän kannalta vaaditut toiminnalliset ominaisuudet.

 

SFS:n toimitusjohtaja Pekka Järvinen korostaa julkaisussa, että standardisoinnin hyödyntäminen on yrityksen ylimmän johdon strateginen valinta.  

 

Julkaisu on luettavissa SFS:n www-sivuilla. Linkki julkaisuun. Julkaisun painettu versio on saatavissa maksutta SFS:stä. Tilaukset sähköpostiosoitteeseen tiedotus@sfs.fi

 

Standards and your business

 

Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC ovat julkaisseet yritysjohdolle tarkoitetun standardien hyötyjä käsittelevän esitteen ”Standards and your business”. Siinä on 16 sivua.

 

Esitteessä kerrotaan aluksi mitä standardit ovat, ketkä tekevät standardeja sekä miten standardisointi tapahtuu eurooppalaisella tasolla. Yleisen esittelyn jälkeen esitteessä kerrotaan kymmenen tapaa, kuinka standardit auttavat liiketoiminnassa. Esitteessä on myös yritysten edustajien näkemyksiä standardeista. Niitä esittävät mm. suomalaisen Molok Oy:n toimitusjohtaja Hannu Jokinen. Lopuksi esitteessä kerrotaan miksi standardisointiin kannattaa osallistua ja kuinka tämä tapahtuu.

 

Linkki esitteeseen.

 

 

Koulutustilaisuus johdon konsultointipalvelujen standardista 28.10.2013

 

Liikkeenjohdon konsultit LJK järjestää yhdessä SFS:n kanssa johdon konsultointipalvelujen standardin SFS-EN 16114 käyttöönottoa käsittelevän koulutustilaisuuden 28. lokakuuta 2013.

 

Tilaisuus pidetään SFS:n kokouskeskuksessa Kampissa osoitteessa Malminkatu 34 kello 17 - 20.00. Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään 23.10.2013 sähköpostilla osoitteeseen ljk@ljk.fi. Tilaisuus on LJK:n jäsenille maksuton ja muille maksaa 100 euroa + alv.

 

Lisätiedot.