Suomen Standardisoimisliitto
 SFS News 26.2.2015 
yleisheader

SFS:n Lausuntopyyntöpalvelu kiinnostaa


SFS:n kesäkuussa 2014 avaamaan Lausuntopyyntöpalveluun on rekisteröitynyt jo lähes 350 standardiehdotuksista kiinnostunutta, kertoo palvelua SFS:ssä hoitava tietojärjestelmäassistentti Virve Ukkonen. Palvelu tarjoaa vaivattoman mahdollisuuden päästä lukemaan ja kommentoimaan standardiehdotuksia.


Palvelun avulla halutaan madaltaa kynnystä osallistua standardien valmisteluun. Standardiehdotukset ovat palvelussa selattavissa aloittain. Ehdotuksia voi myös hakea tunnuksen tai otsikon perusteella. Lukijoita eniten kiinnostaneet ehdotukset näkyvät etusivun alareunassa.


Annettuihin kommentteihin on tarjottava myös muutosehdotus. Kommentit voi aluksi tallettaa luonnoksena. Myöhemmin voi omilla tunnuksilla palata jatkamaan kommenttien kirjoittamista ja lähettää ne eteenpäin. Palvelun käyttäjät ovat pitäneet luonnoksen tallennusmahdollisuutta hyvänä asiana.


SFS:n Lausuntopyyntöpalvelu on internetissä osoitteessa http://lausunto.sfs.fi


SFS:n luettelo 2/2015 ilmestynyt


SFS:n luettelo 2/2015 on julkaistu SFS:n www-sivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot 

Luettelossa mainitaan tammi-helmikuussa 2015 vahvistetut SFS-standardit, kumotut SFS-standardit, uusimmat CENin julkaisut ja WTO-tiedotuskeskuksen uutiset. Luettelo julkaistaan viidesti vuodessa.


Innostu standardista


Eduskunnan kirjaston johtaja Sari Pajula suosittelee blogissaan standardia ISO 16439:2014, joka koskee kirjasto- ja informaatioalan vaikuttavuuden arvioinnin menetelmiä. Johtaja Pajula kirjoittaa kirjaston blogissaan kollegansa Timo Turjan osallistuneen Helsingissä lokakuussa kirjastoalan mittareita käsitelleeseen seminaariin ja pyytäneen töihin palattuaan hankkimaan standardin, tutustuneen siihen ja suositelleen standardia kirjaston muullekin johdolle. Pajula kirjoittaa standardin tekstin tuntuneen sitä paremmalta, mitä pidemmälle tekstissä pääsi.


Lue lisää


Standardisointi EU:ssa uudessa osoitteessa


Euroopan komission yritystoiminnan ja sisämarkkinoiden pääosastot ovat yhdistyneet vuoden 2015 alussa. Standardisointi kuului ennen yritystoiminnan pääosaston vastuulle. Uuden pääosaston nimi on sisämarkkinat, teollisuus, yrittäjyys ja pk-yritykset (DG GROW).


Policy officer Aarre Viljanen Euroopan komissiosta kertoo, että standardisointi kuuluu uudessa pääosastossa osastoon J "Industrial Property, Innovation and Standards". Viljanen muistuttaa, että kaikkien standardisoinnin www-sivujen osoitteet ovat muuttuneet. Tästä on huomautus vanhoilla sivuilla, joita ei enää päivitetä.


Esimerkiksi yhdenmukaistettujen uuteen lähestymistapaan liittyvien standardien luettelot ovat uudessa osoitteessa http://ec.europa.eu/growth/single-market/european-standards/harmonised-standards/index_en.htm


Viimeisin päivitys on tehty rakennustuotteita koskevaan luetteloon 13.2.2015. Tietojen uusi osoite on  http://ec.europa.eu/growth/single-market/european-standards/harmonised-standards/construction-products/index_en.htm

 

Yleisesite ajan tasalla


SFS:n kaksisivuinen yleisesite on päivitetty. Siina on huomioitu 1.1.2015 SFS:n toimialayhteisöissä voimaan astuneet muutokset. Öljyalan Keskusliiton uusi nimi on Öljy- ja biopolttoaineala. MTT Mittaus ja standardisointi (Vakola) on nyt Luke Luonnonvarakeskus, Mittaus ja standardisointi (Vakola). Esite on sähköisessä muodossa SFS:n www-sivuilla kohdassa Hyödyllisiä aineistoja – Yleismateriaali. Esitettä saa painettuna SFS:n tiedotuksesta (sfs-tiedotus@sfs.fi).

 

StandarDays huhtikuussa Brysselissä

Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC järjestävät kaksipäiväisen standardisoinnin peruskurssin Brysselissä 21.-22. huhtikuuta 2015. Kurssi maksaa 400 euroa. Lisätiedot CENin www-sivuilla. http://www.cvent.com/d/brq9s0


CENin ja CENELECIn uutiskirje ilmestynyt


CENin ja CENELECin uutiskirjeen CONNECT kuluvan vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Siinä kerrotaan mm. innovaatioita ja nanoteknologiaa käsitelleistä konferensseista sekä julkaistaan eurooppalaisten standardisoimisjärjestöjen ”Smart Grid” - koordinaatioryhmän puheenjohtajan haastattelu.  Uutiskirje on luettavissa CENin ja CENELECin yhteisillä www-sivuilla osoitteessa http://www.cencenelec.eu/News/Newsletters/Pages/default.aspx

 

Henkilöuutiset


Petteri Maininki MG 1968rajattuSuomen Standardisoimisliitto SFS ry:ssä aloitti markkinoinnissa asiakkuuspäällikkönä 16. helmikuuta Master of Business Administration Petteri Maininki.


Petteri Maininki on työskennellyt aiemmin operatiivisena päällikkönä Intertek Services Finland Oy:ssä.  
Aiemmin ilmestyneet uutiskirjeet ovat SFS:n www-sivuilla.
Julkaisija: Suomen Standardisoimisliitto SFS, Malminkatu 34, 00100 Helsinki
Päätoimittaja: Jyrki Alanko