Suomen Standardisoimisliitto
 SFS News 28.1.2015 
yleisheader

Mittojen standardit esillä televisiossa


Yleisradion Teema-kanavalla esitetään torstaisin BBC:lle tuotettua kolmiosaista tiededokumenttia ”Mitat ja mittaaminen”. Siinä matemaatikko Marcus du Sautoy johdattaa katsojat mittojen standardien kehittymiseen kautta aikojen.


Lue lisää

 

Hiihdon MM-kisoissa huomioidaan kestävä kehitys


Ruotsin Falunissa 18. helmikuuta käynnistyvissä hiihdon MM-kisoissa huomioidaan kestävän kehityksen periaatteet. Kisojen järjestäjät ovat saaneet sertifikaatin siitä, että toiminta täyttää kestävää kehitystä tapahtumien järjestämisessä käsittelevän standardin ISO 20121 vaatimukset. Sertifikaatin myönsi SP Technical Research Institute of Sweden, kertoo kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn lehti ISOFocus kuluvan vuoden ensimmäisessä numerossaan.


Lue lisää

 

SFS-standardeja kaikkiaan 25 346 kpl


SFS-standardeja oli voimassa vuoden 2015 alussa kaikkiaan 25 346 kappaletta. Standardeista puhtaasti kansallisia SFS-standardeja oli 6 %. Lähes kaikki muut olivat eurooppalaisia EN-standardeja tai kansainvälisiksi standardeiksi vahvistettuja EN ISO –standardeja. SFS vahvisti vuonna 2014 kaikkiaan 1 510 SFS-standardia. Eniten standardeja vahvistettiin sähkötekniikan ja konepajateollisuuden aloilta.

 

SFS:n standardisointia edistävä projektirahoitus 2015


Toiminta-ajatuksensa toteuttamiseksi SFS on myöntänyt vuodesta 2008 lähtien projektiavustuksia hankkeisiin, joiden avulla aktivoidaan suomalaisia hyötymään standardeista ja standardisoinnista. Tähän mennessä rahoitusta on myönnetty yhteensä n. 80 projektille. Vuoden 2015 osalta SFS:n hallitus on päättänyt edellisvuoden tapaan rajoittaa hakijapiiriä siten, että projektirahoitusta voivat hakea vain SFS:n kanssa yhteistyössä toimivat eri aloja edustavat toimialayhteisöt.  Suomen Standardisoimisliitto SFS:n projektirahoitus vuodelle 2015 on nyt toimialayhteisöjen haettavissa.


Lue lisää

 

SFS:n kansallinen työohjelma 1/2015 julkaistu


EU:n vuoden 2013 alusta sovelletun standardisointiasetuksen mukaan eurooppalaisten standardisoimisjärjestöjen CEN, CENELEC ja ETSI jäsenten on ainakin kerran vuodessa julkaistava puhtaasti kansallisten standardien laadintaa käsittelevä työohjelmansa. CENin jäsenenä SFS julkaisee kahdesti vuodessa kyseisen työohjelman. Päivitetty työohjelma 1/2015 on julkaistu SFS:n www-sivuilla (Standardien laadinta – Kansallinen työohjelma).

 

Henkilöuutiset


Tekstiili- ja vaatetusteollisuus Finatex ry:ssä on 26. tammikuuta aloittanut standardisointiasiantuntijana DI Satu Nissi-Rantakömi.  Hän on työskennellyt aiemmin Keskolla.  Satu Nissi-Rantakömi on ollut mukana Finatex ry:ssä standardisointia hoitavan TEVASTAn tekstiilialan seurantaryhmissä pitkään ja käynyt CENin ja ISOn kokouksissa asiantuntijana ja ollut lisäksi jäsenenä SFS:n lelukomiteassa (TK 110). Satu Nissi-Rantakömin vastuulle tulevat CENin ja ISOn tekstiilikomiteat TEVASTAn toimialalta. Auli Pylsy vastaa jatkossa suojavaatteiden, jalkojen suojainten, kenkien ja nahkan standardisoinnista.

 

Tapahtumia


Riskienhallinnan aamukahvit 5.3.2015

 


Aiemmin ilmestyneet uutiskirjeet ovat SFS:n www-sivuilla.
Julkaisija: Suomen Standardisoimisliitto SFS, Malminkatu 34, 00100 Helsinki
Päätoimittaja: Jyrki Alanko