Suomen Standardisoimisliitto
 SFS News 30.11.2015 
yleisheader

Standardien verkkokauppa ja online-palvelu uudistuneet


SFS:n verkkokauppa ja online-palvelu ovat uudistuneet. Tavoitteena on tarjota entistä käyttäjäystävällisemmät verkkopalvelut. Lisäksi standardivalikoima laajeni, kun kaikki sähköalan SFS-EN-standardit ja IEC-standardit tulivat mukaan julkaisuvalikoimaan. Uudistetut palvelut otettiin käyttöön 25.11.2015.

Lue lisää


Palvelujen standardisointiin perehdyttiin vuositapahtumassa


Palvelujen standardisointi oli teemana 3. marraskuuta järjestetyssä standardisoinnin vuositapahtumassa. Palvelujen eurooppalainen standardisointi tulee lähivuosina lisääntymään helpottaen palveluiden sisämarkkinoita Euroopassa.

Lue lisää


Maailmankuulut johtamisen standardit uusittu


Suomen Standardisoimisliitto SFS on julkaissut suomennokset kaikkialla maailmassa laajasti käytössä olevista uusituista johtamisen standardeista ISO 9001 ja ISO 14001. Standardi ISO 9001 käsittelee vaatimuksia laadunhallintajärjestelmälle ja ISO 14001 vaatimuksia ympäristöjärjestelmälle.


Paloturvallisuus nojaa paljolti standardeihin


Paloturvallisuusviikko, jonka järjestää Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK), alkoi lauantaina 21.11. Viikon aikana on muistutettu muun muassa siitä kuinka jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa tulipalojen ehkäisyyn.  Viikko päättyy Pohjoismaiseen palovaroitinpäivään 1.12.2015.

Lue lisää 


Sähkö 2015 Kokoelmat kuntoon - sähköasennustandardit uusiutuivat


Sähköasennuksia koskevilla standardeilla on paljon käyttäjiä, jotka joutuvat perehtymään uusiin vaatimuksiin. Sen takia standardeja muutetaan harvoin. Nyt on kuitenkin uudistettu kymmenen vuotta voimassa ollut sähkötyöturvallisuutta koskeva standardi SFS 6002 sekä suurjännitesähköasennuksia koskeva standardi SFS 6001. Myös muista sähköasennuksiin liittyvistä standardeista ja käsikirjoista on julkaistu uusia painoksia. Sähköasennustandardeja ja -käsikirjoja esitellään uudessa esitteessä. Näiden standardien uudistamisesta ja muutoksista aiempiin laitoksiin nähden on koottu oma sivusto SFS:n www-sivuille.


Uusia jäseniä SFS:n hallitukseen


Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n hallituksen uusiksi jäseniksi on valittu seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi toimitusjohtaja Matti Mikkola Puutuoteteollisuus ry:stä ja teknologiajohtaja Heikki Uusitalo ABB Oy:stä. Valinnat teki 26. marraskuuta Helsingissä koolla ollut liiton vaalikokous.


SFS:n puheenjohtajana jatkaa toimitusjohtaja Timo Leppä Kemianteollisuus ry:stä ja varapuheenjohtajana strategiajohtaja Antti Joensuu työ- ja elinkeinoministeriöstä. Jäseninä jatkavat toimitusjohtaja Helena Vänskä Öljy- ja biopolttoaineala ry:stä, johtaja Ilkka Niemelä Teknologiateollisuus ry:stä, Senior Vice President Ari Kiviniitty Konecranes Oyj:stä ja Vice President R & D Pekka Hurskainen UPM-Kymmene Oyj:stä.Tapahtumat


1.12.2015 Uudet johtamisen standardit ISO 9001 ja ISO 14001

8.12.2015 IT-standardisoinnin vuosiseminaari

10.12.2015 Eurokoodi 2015 seminaari

15.12.2015 Työterveyden ja -turvallisuuden tuleva standardi ISO 45001

16.2.2016 ISO GPS-toleranssit koneenrakennuksessa


Lisätiedot SFS:n tapahtumakalenterissaAiemmin ilmestyneet uutiskirjeet ovat SFS:n www-sivuilla.
Julkaisija: Suomen Standardisoimisliitto SFS, Malminkatu 34, 00100 Helsinki
Päätoimittaja: Jyrki Alanko