Suomen Standardisoimisliitto
 Terveydenhuollon ja laboratorioalan standardit 16.12.2015 
header terveys 610 x 135

Työterveyden ja -turvallisuuden tuleva standardi ISO 45001


Suomen Standardisoimisliitto SFS järjesti tiistaina 15. joulukuuta aamukahvitilaisuuden valmisteilla olevasta työterveyden ja -turvallisuuden johtamisen standardista ISO 45001. Tilaisuudessa kuultiin OHS (Occupational Health and Safety) -standardin taustasta, tavoitteista ja tulevasta sisällöstä. Valmistuessaan standardi ISO 45001 tulee korvaamaan julkaisun OHSAS 18001.


Lue lisää


Terveydenhuollon palvelut olivat esillä standardisoinnin vuositapahtumassa


Palveluiden standardisointi oli teemana tämänvuotisessa standardisoinnin vuositapahtumassa. Tarkemmin tilaisuudessa pureuduttiin terveyden- ja hyvinvointialan palvelujen standardisointiin YTL:n Pertti Isoniemen esityksen luotsaamana.


Lue lisääUusi komitea IEC:lle tietotekniikka-avusteisesta asumisesta


Uusi järjestelmäkomitea standardisoi IEC:ssä tietotekniikka-avusteisen asumisen ekosysteemiä. Sen tehtävänä on laatia julkaisuja, jotka mahdollistavat: tietotekniikka-avusteisten palveluiden ja tuotteiden esteettömyyden ja käytettävyyden; palveluiden, laitteiden sekä komponenttien yhteensopivuuden monitoimittajaympäristössä; ja järjestelmätason määrittelyt turvallisuudelle, tietoturvalle sekä yksityisyydelle.


Lue lisääElektromagneettisen häiriön standardiin tulossa täydennystä


IEC TC 62A projekti IEC TR 60601-4-2 (Electromagnetic immunity; performance of medical electrical equipment and medical electrical systems) on parhaillaan äänestettävänä. Äänestys päättyy 26.1.2016. Teknisestä raportista tulee vain IEC-julkaisu, eikä se ole CENELECin rinnakkaisäänestyksessä.


Tämä tekninen raportti täydentää standardia IEC 60601-1-2 niin, että vaatimusten mukaisuuden arvioinnissa huomioidaan sellaiset toiminnalliset kriteerit, jotka eivät muodosta laitteiden olennaisia turvallisuus- ja suorituskykyvaatimuksia. Tämän johdosta tässä annetut testitasot ovat lievempiä kuin IEC 60601-1-2:ssa.


 Lisätietoja: Ari Honkala, SESKO ry
SFS:n sidosryhmälehti Presiis - joko tutustuit?


SFS_Presiis_1_2015_etukansi_screenPresiis kertoo standardisoinnin maailmasta, standardien hyödyistä yrityksille ja organisaatioille sekä niiden merkityksestä yhteiskunnalle. Välillä kurkistetaan myös standardisoinnin taakse ja nostetaan esille mielenkiintoisia ilmiöitä, ihmisiä ja asioita.

Presiis on luettavissa sähköisesti SFS:n www-sivuilta. Jos haluat tilata painetun Presiis-lehden, lähetä tilauksesi osoitteeseen presiis@sfs.fi.


Presiis ilmestyy kaksi kertaa vuodessa ja se on tilaajilleen maksuton lehti. Se korvaa aiemmin ilmestyneen SFS-tiedotus-lehden.

Antoisia lukuhetkiä!


joulubanneri2015

 

Uudet julkaisutISO 9001 ja 14001 -standardit uudistettu


Maailman tunnetuimmat ja käytetyimmät johtamisen standardit, ISO 9001 ja ISO 14001, on uudistettu. Standardi ISO 9001 käsittelee vaatimuksia laadunhallintajärjestelmälle ja ISO 14001 vaatimuksia ympäristöjärjestelmälle. Standardien uudistuksen keskeinen lähtökohta on ollut yritysten ja organisaatioiden yhä nopeammin muuttuva toimintaympäristö. Uudistetut standardit korostavat riskilähtöistä ajattelutapaa ja riskilähtöisyys on nostettu päätöksenteon perustaksi. Organisaation johdon vastuu ja sitoutuminen laatujohtamiseen ja ympäristönäkökulmien huomioimiseen on nostettu uudistuksen myötä myös keskeisesti esille. Standardien perusperiaatteet, kuten esimerkiksi Plan-Do-Check-Act-malli (PDCA-malli), säilyvät.


Lue lisää


Standardien verkkokauppa ja online-palvelu uudistuneet

SFS:n verkkokauppa ja online-palvelu ovat uudistuneet. Tavoitteena on tarjota entistä käyttäjäystävällisemmät verkkopalvelut. Lisäksi standardivalikoima laajeni, kun kaikki sähköalan SFS-EN-standardit ja IEC-standardit tulivat mukaan julkaisuvalikoimaan. Uudistetut palvelut otettiin käyttöön 25.11.2015.


Lue lisää


Julkaisijat:

YTL


 

SESKO


SFS-logoFIHTA HealthtechFINLAND LOGOToimitus:


SFS Malminkatu 34, 00100 Helsinki, puh 09 149 9331

Päätoimittaja: Jyrki Alanko