Suomen Standardisoimisliitto
 Johtamisen standardit 11.8.2016 
header laatu uutiskirje

Kaupunkien kestävälle kehitykselle ISO-standardi

Kuinka kaupungit ja yhdyskunnat voivat kehittyä kestävämpään suuntaan? Millainen strategia tukisi tätä kehitystä? Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn julkaisema johtamisjärjestelmästandardi tukee kestävän kehityksen hallintaa kaupungeissa ja yhdyskunnissa. Standardi Sustainable development in communities – Management system for sustainable development – Requirements with guidance for use (ISO 37101:2016) auttaa kaupunkeja ja yhdyskuntia asettamaan kestävään kehitykseen liittyviä taloudellisia, sosiaalisia ja ympäristöllisiä tavoitteita ja luomaan strategian niiden saavuttamiseksi. Standardin valmistelusta on vastannut ISOn tekninen komitea TC 268, jolle kuuluvat myös Smart Cities -aihealueen standardit.


Lue koko uutinen


Artikkeli uudesta standardista ja sen taustoista

 

SFS:n artikkelissa tarkastellaan lähemmin uutta standardia ISO 37101 ja siinä esitettyjä keinoja edistää kestävää kehitystä kaupungeissa. Siinä kerrotaan myös YK:n toimista kestävän kehityksen edistämiseksi ja Suomen kestävän kehityksen strategiasta.

 

Lue artikkeli


Autoteollisuuden laadunhallintastandardi uusitaan


Autoteollisuuden IATF (International Automotive Task Force) julkaisee lokakuussa 2016 uuden alan laadunhallintajärjestelmästandardin IATF 16949:2016. Siinä määritellään autoteollisuuden organisaatioiden laadunhallintajärjestelmän vaatimukset. IATF 16949:2016 tulee korvaamaan kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn julkaisun ISO/TS 16949:2009.


Lue lisää ISOn tiedotteesta


FORUM 2016 Älykkääseen yhteiskuntaan standardeilla


Standardisoinnin vuositapahtuma FORUM 2016 järjestetään 27.10.2016. Siihen ovat tervetulleita kaikki älykkäästä yhteiskunnasta, sen tuotteista, palveluista ja toimintamalleista kiinnostuneet päättäjät ja asiantuntijat sekä standardisointia seuraavat. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.standardiforum.fi.

 

Lisätiedot


ISO/TC 268:n työstä  asiantuntija Sari Sahlbergilta (etunimi.sukunimi@sfs.fi) ICT:hen liittyvistä Smart Cities -standardisointikohteista IT-standardisoinnista asiantuntija Elina Huttuselta (etunimi.sukunimi@sfs.fi)


Monta tapaa hankkia julkaisut


SFS Kauppa palvelee osoitteessa sales.sfs.fi. 


ISO-standardeja voi tilata myös SFS:n asiakaspalvelusta sähköpostitse sales@sfs.fi tai puhelimitse 09 1499 3353.Aiemmin ilmestyneet uutiskirjeet ovat voit lukea täällä.

Julkaisija: Suomen Standardisoimisliitto SFS, Malminkatu 34, 00100 Helsinki

Päätoimittaja: Jyrki Alanko