Suomen Standardisoimisliitto
 SFS News 12.1.2016 
yleisheader

SFS vahvisti 1 757 standardia vuonna 2015

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry vahvisti vuonna 2015 kaikkiaan 1 757 SFS-standardia. Vuoden 2015 lopussa SFS-standardeja oli voimassa 25 247 kappaletta. Uudet SFS-standardit julkaistiin valtaosin vain englanniksi. Suomeksi SFS julkaisi 213 SFS-standardia.

 

Eurooppalaiset standardit nopeammin SFS-standardeiksi

SFS on ryhtynyt vahvistamaan EN-standardeja SFS-standardeiksi kerran viikossa. Aiemmin standardeja vahvistettiin kerran kuukaudessa. Nyt EN-standardit saadaan nopeammin asiakkaiden käyttöön. Kaikki EN-standardit vahvistetaan Suomessa SFS-standardeiksi.

 

Osallistu EU:n kyselyyn kyberturvallisuudesta

Euroopan komissio haluaa kuulla sidosryhmien näkemyksiä tulevaisuuden kyberturvallisuuden julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksista. Näkemyksiä kaivataan myös mahdollisista uusista toimista, jotka voisivat kannustaa Euroopassa kyberturvallisuuden yrityksiä. Standardien roolista kyberturvallisuudessa on useita kysymyksiä.

Lue lisää 


CENin ja CENELECin työohjelma 2016

Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC ovat julkistaneet työohjelmansa vuodelle 2016. Siinä kerrotaan aihealueittain järjestöjen tekeillä olevasta työstä.

Linkki työohjelmaan

 

EU:n standardisoinnin työohjelma

EU:n standardisoinnin työohjelma vuodelle 2016 on julkaistu. Vuotuinen työohjelma on väline, jolla pyritään parantamaan komission ja eurooppalaisen standardisointijärjestelmän välistä yhteistyötä esittelemällä komission seuraavan vuoden standardisointivisio ja -suunnitelmat.

Tiedonanto työohjelmasta

Yksityiskohtainen työohjelma

 

Uusi opas standardeista säädösten tukena

Uusi Standardisoimisliiton SFS-opas 14 sisältää opastusta julkisen sektorin päättäjille standardien hyödyntämisestä säädösten tukena.

Lisätietoja oppaasta

 

SFS:n uudistanut sidosryhmälehtensä

SFS on uudistanut sidosryhmille suunnatun lehtensä. Uuden lehden nimi on Presiis ja sen ensimmäinen numero on ilmestynyt joulukuussa. Presiis kertoo standardisoinnin maailmasta, standardien hyödyistä yrityksille ja organisaatioille sekä merkityksestä yhteiskunnalle. Välillä kurkistetaan myös standardisoinnin taakse ja nostetaan esille mielenkiintoisia ilmiöitä, ihmisiä ja asioita. Presiis on kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä, tilaajilleen maksuton lehti. Voit lukea Presiis lehden jutut täältä. Mikäli haluat tilata Presiis-lehden, lähetä tilauksesi osoitteeseen presiis@sfs.fi. SFS-tiedotuksen aiemmin saaneet asiakkaat on liitetty uusitun lehden tilaajiksi.Aiemmin ilmestyneet uutiskirjeet ovat SFS:n www-sivuilla.
Julkaisija: Suomen Standardisoimisliitto SFS, Malminkatu 34, 00100 Helsinki
Päätoimittaja: Jyrki Alanko