Suomen Standardisoimisliitto
 SFS News 13.6.2016 
yleisheader

Standardisoinnin vuositapahtuma Forum 27.10.2016


Standardisoinnin vuositapahtuma Forum pidetään tänä vuonna 27. lokakuuta. Teemana on tällä kertaa "Älykkääseen yhteiskuntaan standardeilla". Tilaisuus pidetään aiempien vuosien tapaan Helsingissä Finlandia-talolla.


Lue lisää>>


Standardit kuumuudelta suojaavien vaatteiden laadun takeena


Helena Mäkinen DSC_1828Kuumanasuojavaatteista on laadittu eurooppalaisia standardeja jo 20 vuoden ajan. Toukokuun puolivälissä standardeja laativa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin TC 162/WG 2 oli koolla SFS:n kokouskeskuksessa Helsingissä. 

Suomea kokouksessa edustanut tekniikan tohtori Helena Mäkinen kertoo, että standardien hyötynä on, että ei tule palovammoja tai kuolemia. Vaatteissa testataan palamisominaisuuksia, lämpösäteilyn suojaa, suojaa liekeille, lujuutta ja kontaktilämmönsuojaa. Standardeja uusittaessa vaatteiden hengittävyyttä ja käyttömukavuutta pyritään lisäämään.


Lue koko haastattelu>> 


Nestekaasusäiliöitä standardisoitiin Helsingissä


Eurooppalaiset asiantuntijat pohtivat nestekaasusäiliöihin ja -pulloihin sekä niiden varusteisiin liittyvien standardien kehittämistä kokouksessaan Suomessa kesäkuun alussa. Eurooppalaisen standardisoimisjärjestö CENin tähän asiaan keskittyvä tekninen komitea CEN/TC 286 kokoontui Helsingissä 1.-2. kesäkuuta.


Lue koko juttu>>


Euroopan komissio sitoutuu yhtenäiseen standardisointipolitiikkaan


Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC ovat tyytyväisiä Euroopan komission johdonmukaiseen ja yhtenäiseen standardisointipolitiikkaan tähtääviin suunnitelmiin, jotka julkaistiin 1.kesäkuuta 2016.  Vastauksessaan Euroopan komission tiedonantoon "Eurooppalaiset standardit 21. vuosisadalla” (COM(2016)358 final), CENin ja CENELECin pääjohtaja Elena Santiago Cid sanoo olevansa erittäin tyytyväinen siihen, että Euroopan komissio on luvannut johdonmukaistaa ja yhtenäistää standardisointipolitiikkaansa.


Lue lisää>>


Henkilöuutiset


Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n toimitusjohtaja Pekka Järvinen on valittu eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin hallituksen jäseneksi kahdeksi seuraavaksi vuodeksi.


Sähköteknisen standardisointijärjestön SESKOn nimeämä Suomen ehdokas Kimmo Saarinen on valittu eurooppalaisen sähkötekniikan standardisoimisjärjestön CENELECin hallituksen jäseneksi kahdeksi seuraavaksi vuodeksi sekä saman järjestön Vice President Finance –tehtävään ensi vuodeksi.


Valinnat tehtiin järjestöjen yleiskokouksissa 8.6.2016 Skopjessa Makedoniassa. Pekka Järvinen on ollut SFS:n toimitusjohtajana vuodesta 2002. Kimmo Saarisella on pitkä ja arvostettu ura sähköteknisen standardisoinnin asiantuntijana niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin.


Kansallinen työohjelma 1/2016 julkaistu


Uusi lista tekeillä olevista puhtaasti kansallisista SFS-standardeista on julkaistu SFS:n www-sivuilla.


Hyvää kesää!


SFS News toivottaa lukijoilleen hyvää ja rentouttavaa kesää.


lossi3
Aiemmin ilmestyneet uutiskirjeet ovat SFS:n www-sivuilla.
Julkaisija: Suomen Standardisoimisliitto SFS, Malminkatu 34, 00100 Helsinki
Päätoimittaja: Jyrki Alanko