Suomen Standardisoimisliitto
 SFS News 14.9.2016 
yleisheader

Tervetuloa standardisoinnin vuositapahtumaan 27.10.2016


Forum2016-logoStandardisoinnin vuositapahtumaan Forum 2016 on ilmoittautunut jo 200 henkeä. Finlandia-talolla järjestettävään tapatuman teemana on tällä kertaa "Älykkääseen yhteiskuntaan standardeilla". Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 14. lokakuuta.


Lue lisää


SFS palvelee yrittäjiä monipuolisesti


Standardisoinnin keskusjärjestönä maassamme toimiva Suomen Standardisoimisliitto SFS ry on avain yrittäjälle standardien maailmaan.


Lue lisää


Henkilöstöjohtamisesta ensimmäiset ISO-standardit


Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut ensimmäiset henkilöstöjohtamisen ISO-standardit. Standardit suomennetaan ja julkaistaan kuluvan vuoden loppuun mennessä.


Lue lisää


Siivouksen standardi parantaa laatua


siivousThinkstockPhotos-504648980Jyväskylän kaupungin Tilapalvelu käyttää jo kuudetta vuotta siivouksen teknisen laadun mittaus- ja arviointijärjestelmää käsittelevää standardia SFS 5994 (INSTA 800), kertoo Puhtausala-lehti 4/2016. Jyväskylässä standardi on lehden mukaan todettu erittäin toimivaksi ja se auttaa kehittämään siivousta, nostaa siivouksen arvostusta ja parantaa laatua.


Lue lisää


Lidl lisää energiatehokkuutta standardin ISO 50001 avulla


Lidl pyrkii Suomessa ottamaan käyttöön kaikissa myymälöissään ja muissa toimipisteissään syksyllä 2016 standardin ISO 50001, yritys kertoo tiedotteessaan. ISO 50001 on energiatehokkuuden standardi ja energianhallintajärjestelmä. Kiinnittämällä yhä tarkempaa huomiota energia-asioihin Lidl tehostaa energiankäyttöään, säästää kustannuksissa ja vähentää ympäristön kuormitusta.


Lue lisää


Rakennusten energiatehokkuuden uusitut standardit kohti loppuäänestystä

 

KamppiI rajattu MG_2903Euroopan unionin rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD, 2010/31/EU) muuttuu energiatehokkaaksi rakentamiseksi yhteisten eurooppalaisten standardien kautta. METSTAn asiantuntija Kimmo Konkarikoski kertoo järjestön uutiskirjeessä, että viime vuonna lausunnolla oli viitisenkymmentä rakennusten energiatehokkuusdirektiiviin liittyvää standardia. Kun kaikki EPBD-standardit ovat käyneet lausuntokierroksen, ne tulevat kuluvan vuoden marraskuussa samalla kertaa äänestykseen, jotta saadaan muodostettua kokonaisuuksia.

 

Lue lisää


Tietosuojaa ja standardeja - katso esitykset verkossa


Tiistaina 13. syyskuuta 2016 pidetyn tietosuoja-aiheisen seminaarin videotallenteet ja diaesitykset ovat nyt katsottavissa verkossa. Asiantuntijat kertovat puheenvuoroissaan, miten voi valmistautua 25. toukokuuta 2018 voimaan astuvaan EU:n tietosuoja-asetukseen. Asetuksen etuna on, että jatkossa tietoturvavaatimukset ovat Euroopassa yhtenäiset eikä joka maan tilannetta tarvitse selvittää erikseen. Paremman tietoturvan myötä kuluttajien luottamus tietoturvan hyvin hoitanutta organisaatiota kohtaan nousee.


Lue lisää


Aiemmin ilmestyneet uutiskirjeet ovat voi lukea täältä.
Julkaisija: Suomen Standardisoimisliitto SFS, Malminkatu 34, 00100 Helsinki
Päätoimittaja: Jyrki AlankoOsoitelähde: SFS:n uutiskirjerekisteri