Suomen Standardisoimisliitto
 SFS News 22.11.2016 
yleisheader

Henkilöstöjohtaminen ja kansainväliset standardit – tule kuulemaan ja keskustelemaan


Henkilöstöjohtamisen prosessien toimivuus on organisaation kannalta ensiarvoisen tärkeää. Uusien kansainvälisten HRM-standardien avulla pystytään yhtenäistämään, kehittämään ja tehostamaan henkilöstöjohtamisen prosesseja. Standardit julkistetaan SFS:ssä 8.12.2016 pidettävässä tilaisuudessa.
Lue lisää


Eurokoodiseminaarin ohjelma julkaistu


Helsingissä Kalastajatorpalla 8.12.2016 järjestettävän eurokoodiseminaarin ohjelma on julkaistu. Seminaarissa kuullaan toistakymmentä esitystä kantavien rakenteiden suunnitteluun ja toteutukseen liittyvistä ajankohtaista asioista.
Lue lisää


Presiis on ilmestynyt! Aiheena tulevaisuuden älykäs yhteiskunta ja paljon muuta


SFS:n sidosryhmälehti Presiis 2 /2016 on ilmestynyt. Uusimmassa numerossa visioidaan tulevaisuuden älykästä yhteiskuntaa ja muun muassa kerrotaan mitä nanoteknologia on.
Lue lisää


Forum 2016 pureutui standardien rooliin älykkäässä yhteiskunnassa


Jo 11. kerran järjestetyn standardisoinnin vuositapahtuman teemana oli tänä vuonna Älykkääseen yhteiskuntaan standardeilla. Finlandia-talolla 27.10.2016 järjestettyyn tapahtumaan osallistui 275 henkeä. SFS:n verkkosivuilla on julkaistu juttu ja kuvia tapahtumasta sekä linkit tallenteisiin, esitysten materiaaleihin ja esityksistä tehtyihin piirroksiin.
Lue lisää


Tulevaisuudessa tuotteet kestävät pidempään


Tuotteiden energiatehokkuudessa on tähän mennessä keskitytty niiden energiankulutukseen käytön aikana. Tuotteiden elinkaaren loppupäähän sen sijaan ei ole kiinnitetty huomiota. Nyt aletaan kiinnittää huomioita myös tuotteiden materiaalitehokkuuteen.
Lue lisää

Uutta SFS:n Lausuntopyyntöpalvelussa


SFS:n Lausuntopyyntöpalveluun on lisätty uusi painike ’Ota kantaa’ ehdotuksen tietoihin. Lausunnonantaja voi halutessaan ottaa kantaa standardiehdotukseen kokonaisuutena, eli siihen, hyväksyykö hän ehdotuksen vahvistamisen standardiksi. Kielteiseen vastaukseen vaaditaan perustelut.

Lue lisää


Dresdenin sopimuksesta Frankfurtin sopimus


Yhteistyösopimus CENELECin ja IEC:n välillä on uusittu. Frankfurtin sopimus korvaa aiemman Dresdenin sopimuksen. Yhteistyön tiivistymisen merkkinä on mm. se, että jatkossa CENELECin EN-standardeissa on tunnuksessa näkyvillä IEC, jos standardi on identtinen IEC-standardin kanssa.

Lue lisää


SFS:n toimialayhteisöt


SFS:n toimialayhteisö maatalous- ja metsäkoneiden alalla on virallisesti Luonnonvarakeskus (Luke) ja englanniksi Natural Resources Institute Finland (Luke). Aiemmin toimialayhteisön virallinen nimi oli Luonnonvarakeskus Luke, Mittaus ja standardisointi (Vakola). Nimenmuutos johtuu siitä, että Luke on myynyt Vakolan nimen alla olleet mittaus- ja sertifiointipalvelut VTT Expert Servicelle.


Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys Metsta ry:ssä on aloittanut assistenttina Minna Raatikainen.Aiemmin ilmestyneet uutiskirjeet voi lukea täältä.
Julkaisija: Suomen Standardisoimisliitto SFS, Malminkatu 34, 00100 Helsinki
Päätoimittaja: Jyrki AlankoOsoitelähde: SFS:n uutiskirjerekisteri