header aineistoja
A- A+

SFS-käsikirja 1 Standardit ja standardisointi


SFS-käsikirja 1 on perustietopaketti kaikille standardeista ja standardisoinnista kiinnostuneille. Käsikirja on saatavana maksutta sekä pdf-tiedostona että perinteisenä painettuna niteenä. Nyt standardisoinnin perusteisiin voi syventyä myös helppokäyttöisellä itseopiskeluaineistolla.


Oppimateriaalin käyttämiseen tarvitset maksuttoman Adobe Flash Player -ohjelman. 


Lataa Adobe Flash Player


SFS-käsikirja 1 oppimateriaali

Haluatko tilata oppimisen tueksi SFS-käsikirja 1:n paperiversioita?
Ota yhteyttä - edu@sfs.fi

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Sähköalan standardit SFSstä

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

28.6.2017 Uusia kansainvälisiä turvallisuusmerkkejä

Kansainväliseen turvallisuusmerkkien standardiin ISO 7010 on lisätty uusia merkkejä. Lisätyt merkit varoittavat seinään nojaamisesta, kertovat hätävasaran sijainnin ja varoittavat raskaana olevia uhkaavasta vaarasta. Myös alue, jossa ei saa laukaista ilotulitteita on saanut oman kieltomerkin. Merkin yhteyteen on lisättävä selittävä teksti viestin perillemenon varmistamiseksi.

Lue lisää

27.6.2017 Eurooppalainen standardisointi tukee digitalisointia

Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC tukevat laajasti digitalisointia, ilmenee järjestöjen juuri ilmestyneistä vuosikertomuksista.

Lue lisää

21.6.2017 Asuntosprinkleri ehkäisee tehokkaasti palovahinkoja

Asuntopalojen ehkäisyssä sprinklerit ovat osoittautuneet tehokkaaksi keinoksi säästää ihmishenkiä ja suojella omaisuutta tulipalolta. VTT:n tutkimusten (VTT tiedotteita 2527) mukaan sprinkleri alentaa palokuolemien ja loukkaantumisten todennäköisyyttä 70 - 90 %. Pohjoismaissa käytössä olevan asuntosprinkleristandardin pohjalta ollaan parhaillaan laatimassa eurooppalaista standardia. Sprinklereitä on käytetty jo yli sadan vuoden ajan.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization