header julkaisut ja palvelut
A- A+

Standardit


Standardien valmistelusta ja laadinnasta huolehtivat suurimmaksi osaksi SFS:n toimialayhteisöt. Myös SFS valmistelee ja laatii standardeja määrätyiltä alueilta.


SFS vahvistaa, julkaisee ja myy SFS-standardit. Lisäksi SFS:n kautta voi hankkia ulkomaisia standardeja. Kaikkien SFS- ja ISO-standardien viitetietoihin voi tutustua SFS-verkkokaupan luettelossa, lisäksi siellä voi tehdä tilauksen.


Yksittäisiä standardeja ja standardisointia koskevia tietoja voi tarkistaa SFS:n Tietopalvelusta, puh. 09 1499 3455 tai info@sfs.fi.


Kirjainyhdistelmät SFS, EN, ISO jne. merkitsevät organisaatiota, jossa standardin teksti on vahvistettu. Suomessa vahvistetun standardin tunnus on SFS, eurooppalaisessa CENissä vahvistetun EN ja kansainvälisessä ISOssa julkaistun ISO. Lisätietoja standardeista yleisesti voi lukea tämän sivuston kohdassa Standardi tutuksi.


SFS:n asiakaspalvelu kertoo mielellään lisää  puh. 09 1499 3353 tai  sales@sfs.fi.

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

20.6.2018 Kansainvälinen elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmästandardi uusittu

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut uuden version elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä käsittelevästä standardista ISO 22000. Standardi korvaa vuonna 2005 ilmestyneen ensimmäisen version. ISO 22000:2018 tulee ladattavaksi SFS:n verkkokauppaan 26.6.2018.

Lue lisää

20.6.2018 Standardisointi mukana EU:n seuraavan kauden tutkimuksen puiteohjelmassa

Euroopan komissio on julkaissut 7.6.2018 ehdotuksensa seuraavien vuosien tutkimuksen puiteohjelmaksi ”Euroopan horisontti (FP9)”. Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC toivottavat tervetulleeksi EU:n teollisuuden maailmanlaajuiselle kilpailukyvylle keskeisen ehdotuksen. Ehdotuksen toinen artikla mainitsee standardisoinnin keskeiseksi avaintyökaluksi tutkimuksen ja innovaatioiden levittämisessä.

Lue lisää

20.6.2018 Työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardi saa jatkoa

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn tekninen komitea ISO/TC 283 Occupational health and safety management sai maaliskuussa 2018 valmiiksi työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardin ISO 45001. Komitean työtä on päätetty jatkaa. Keskeinen tavoite on standardin ISO 45001 ylläpito sekä standardin käyttöönottoa ja soveltamista tukevien ohjestandardien laadinta huomioiden mm pk-yritysten tarpeet.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization