header tekijänoikeus
A- A+

Standardit ja tekijänoikeuden suojaaminen


Palaa otsikoihin

Miksi standardit suojataan?

Standardit, SFS-käsikirjat ja muut vastaavat julkaisut ovat tekijänoikeuslain suojaamia teoksia. Kun käyttäjä hankkii tällaisen julkaisun, hän saa tietyt käyttöoikeudet siihen.
 
Pdf-tiedostona tilatun standardin saa tallentaa niin monelle työasemalle kuin lisenssejä on hankittu, ja niistä saa  ottaa yhtä monta tulostetta kuin lisenssejä on. Pdf-tiedostona toimitettavat SFS-käsikirjat saa tallentaa yhdelle työasemalle, ja niistä saa ottaa yhden tulosteen.

Kaikki Pdf-tiedostona toimitettavat standardit ja käsikirjat on suojattu DRM-suojauksella (Digital Rights Management). DRM-suojattujen tiedostojen lukemiseen on välttämätöntä asentaa koneelle FileOpen-liitännäinen (FileOpen plug-in).

Näin asennat sen FileOpen liitännäisen:


Menee osoitteeseen http://plugin.fileopen.com/all.aspx ja valitse käytössäsi oleva käyttöjärjestelmä. 

Lataa FileOpen plug-in asennusohjelma klikkaamalla ok-painiketta. Suosittelemme, että valitset tiedoston latausdialogissa ”Avaa”-vaihtoehdon joka suorittaa asennusohjelman välittömästi. Jos päätät tallentaa ohjelman tietokoneellesi, täytyy ohjelma suorittaa manuaalisesti.

Asennusohjelma saattaa joutua muuttamaan Acrobatin asetuksia ja pyytää sulkemaan käynnissä olevan Acrobat ohjelman. Asennuksen onnistumiseksi hyväksy pyynnöt.

Onnistuneen asennuksen jälkeen voit avata tilaamasi julkaisun. Kun avaat uuden julkaisun ensimmäistä kertaa, koneesi on oltava yhteydessä internetiin. Näin julkaisu rekisteröityy avatuksi ao. päätelaitteella. Huomio! Tilatun julkaisun saa avata vain loppukäyttäjän työasemalla.

Lisätietoja FileOpenin sivulta.

Palaa otsikoihin

En pääse FileOpenin lataussivulle automaattisesti, kun avaan dokumenttia ensimmäisen kerran

SFS:n lähettämässä sähköpostissa on linkki lataussivulle: http://plugin.fileopen.com/all.aspx.
Jos linkki ei aukea suoraan sähköpostista, kopioi se selaimesi osoitekenttään.

Palaa otsikoihin

En saa asennettua FileOpen plug-in’ia

Kun avaat ensimmäisen kerran DRM-suojattua julkaisua ja saat viestin, että yksi tai useampi Adoben komponentti vaaditaan, FileOpen ei ole asentunut oikein. Klikkaa ”Hyväksy” ja Adobe asentaa puuttuvan/puuttuvat komponentit.

Jos sinulla ei ole oikeutta asentaa ohjelmia omalle koneellesi, ota yhteyttä oman organisaatiosi tietohallintoon.

Palaa otsikoihin

Maksaako FileOpenin liitännäinen eli plug-in jotain?

Ei. Voit ladata FileOpenin liitännäisen ilmaiseksi.

Palaa otsikoihin

Mitä tapahtuu, jos koneeni rikkoutuu tai se vaihdetaan?

Sinun kannattaa säilyttää alkuperäinen sähköposti, jossa julkaisu(t) toimitettiin. Vaihtoehtoisesti voit tallentaa varmuuskopion tilaamastasi julkaisusta.
Jos tilaamasi julkaisu on toimitettu sinulle postitse, säilytä pakkausluettelossa näkyvä myyjän viite mahdollisten virhetilanteiden selvitystä varten.

Palaa otsikoihin

En saa tulostettua julkaisua

Jos et saa tulostettua julkaisua, tarkista tietokoneesi asetukset tai tulostin. DRM-suojaus ei estä julkaisun tulostamista.

Palaa otsikoihin

Toimivatko ostamani julkaisut kaikissa lukulaitteissa ja käyttöjärjestelmillä?

Pdf-tiedostona toimitettavat ja DRM-suojatut julkaisut toimivat sellaisissa lukulaitteissa, jotka tukevat Pdf-tiedostomuotoa ja FileOpenin suojaustekniikkaa.

DRM -suojattujen dokumenttien avaamiseen eli FileOpenin asentamiseen tarvitset jonkin alla luetelluista käyttöjärjestelmistä.

•    Windows 98 tai uudempi
•    Macintosh OSX
•    Linux

Ajantasainen lista järjestelmävaatimuksista kannattaa tarkistaa osoitteesta http://plugin.fileopen.com/all.aspx

DRM-suojatut Pdf-tiedostot eivät toimii älypuhelimissä eikä tableteissa.

Palaa otsikoihin

Pitääkö FileOpen asentaa joka kerta, kun ostan standardin?

Ei. Kun FileOpen -liitännäinen on kerran asennettu koneellesi, saat avattua myöhemmin ostamasi julkaisut ilman, että sinun tarvitsee asentaa FileOpen uudestaan.

Huomaathan: Kun avaat uuden julkaisun ensimmäistä kertaa, koneesi on oltava yhteydessä internetiin. Näin julkaisu rekisteröityy avatuksi ao. päätelaitteella.

Palaa otsikoihin

Onko mahdollista lähettää dokumentti toiselle koneelle?

Pdf-tiedostona toimitetun tai verkkokaupasta ladatun SFS-standardin saa tallentaa niin monelle työasemalle kuin lisenssejä on hankittu. Niistä saa myös ottaa yhtä monta tulostetta kuin lisenssejä on.

ISO- ja IEC-standardit saa tallentaa yhdelle tietokoneelle ja niistä saa ottaa yhden tulosteen.
Myös SFS-käsikirjat saa tallentaa yhdelle tietokoneelle ja niistä saa ottaa yhden tulosteen.

Palaa otsikoihin

Voiko useita julkaisuja olla auki yhtä aikaa?

Windows-käyttöjärjestelmässä voi olla useita julkaisuja auki yhtä aikaa.

Lisää vastauksia kysymyksiin löydät FileOpenin sivuilta
http://plugin.fileopen.com/faq.aspx

Lue tämä (pdf) (901.5 KB)


SFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

20.6.2018 Kansainvälinen elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmästandardi uusittu

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut uuden version elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä käsittelevästä standardista ISO 22000. Standardi korvaa vuonna 2015 ilmestyneen ensimmäisen version. ISO 22000:2018 tulee ladattavaksi SFS:n verkkokauppaan 26.6.2018.

Lue lisää

20.6.2018 Standardisointi mukana EU:n seuraavan kauden tutkimuksen puiteohjelmassa

Euroopan komissio on julkaissut 7.6.2018 ehdotuksensa seuraavien vuosien tutkimuksen puiteohjelmaksi ”Euroopan horisontti (FP9)”. Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC toivottavat tervetulleeksi EU:n teollisuuden maailmanlaajuiselle kilpailukyvylle keskeisen ehdotuksen. Ehdotuksen toinen artikla mainitsee standardisoinnin keskeiseksi avaintyökaluksi tutkimuksen ja innovaatioiden levittämisessä.

Lue lisää

20.6.2018 Työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardi saa jatkoa

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn tekninen komitea ISO/TC 283 Occupational health and safety management sai maaliskuussa 2018 valmiiksi työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardin ISO 45001. Komitean työtä on päätetty jatkaa. Keskeinen tavoite on standardin ISO 45001 ylläpito sekä standardin käyttöönottoa ja soveltamista tukevien ohjestandardien laadinta huomioiden mm pk-yritysten tarpeet.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization