header sfs
A- A+

METSTA 2016

Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry on kahdeksanhenkinen yleishyödyllinen standardisointiin keskittynyt yhdistys. METSTA vastaa kone- ja metallituoteteollisuuden, metallien jalostuksen, talotekniikan sekä energianhallinnan standardisoinnista.

Vuonna 2017 tulee valmistumaan rakennusten energiatehokkuusdirektiiviin (EPBD) liittyvät standardit – yhteensä noin 50 kappaletta  -  joita käyttämällä voidaan saavuttaa rakennuksilta edellytettävät energiatehokkuusvaatimukset asumismukavuutta unohtamatta.

METSTAn standardisointialue liittyy vahvasti teollisuusaloihin, jotka ovat vientialoja. Standardit toimivat kaupankäynnissä tuotteiden teknisinä spesifikaatioina määrittäen tuotteiden turvallisuuden, terveellisyyden sekä pitkäaikaiskestävyyteen.

METSTAn toimialalta oli voimassa 4 565 SFS-standardia vuoden 2016 lopussa.

Lisätietoa METSTAn toiminnasta, standardisointialueista sekä standardisointiin osallistumisesta www.metsta.fi.  SFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

22.2.2018 Uusittu riskienhallintastandardi julkaistu

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn riskienhallintastandardista on julkaistu uusittu versio ISO 31000:2018. Standardi auttaa organisaatioita kehittämään riskienhallintaansa ja luomaan luotettavan tavan tunnistaa riskejä.

Lue lisää

21.2.2018 Johtamisjärjestelmät kuljetusalalla normaalia arkea

Johtamis- ja laatujärjestelmät ovat kuljetusalalla normaalia arkea, sanoo Alexej von Bagh Raskassarja-lehdessä. ISO 9001 on maailmalla tunnetuin laadunhallintajärjestelmä. Bagh on Rototec Groupin toimitusjohtaja ja Raskassarja-ketjun toimintaa hallinnoivan Finnish RK-Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Lue lisää

15.2.2018 Talvilomalaisen turvallisuutta edistetään symbolein

Talvilomallaan voi törmätä turvallista liikkumista edistäviin symboleihin. Turvallisuutta ohjaavat symbolit ovat yleisiä etenkin laskettelukeskuksissa, joissa laskettelijan turvallisuutta edistetään kansainvälisillä turvallisuusmerkeillä. Talvilomalainen törmää turvallisuusmerkkeihin myös kaupungeissa, eikä lentokentillä niiltä voi välttyä.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization