header sfs
A- A+

Muoviteollisuus 2017Muoviteollisuus ry on muoviteollisuuden, muovia raaka-aineenaan käyttävien ja sitä jalostavien yritysten yhteenliittymä elinkeino- ja työmarkkinapoliittisissa asioissa. Muoviteollisuus ry vastaa myös tiettyjen muovituotteiden standardisoinnista keskittyen erityisesti muoviputkien, muovisäiliöiden, lattiapinnoitteiden ja kaukolämpöputkistojen standardisointiin.


Standardisointityö tehdään pääosin Muoviteollisuus ry:n jaostoissa. Putkijaoston vastuualueeseen kuuluvat muoviputkien standardisointi CEN/TC 155 ja ISO/TC 138 –komiteoissa. Kaukolämpöjaosto huolehtii yhdessä laadunvalvonnan neuvottelukunnan kanssa kaukolämpöputkiin liittyvästä standardisoinnista CEN/TC 107 -komiteassa. Päällystejaosto vastaa lattiapäällysteiden standardisoinnista CEN/TC 134 ja ISO/TC 219 –komiteoissa. Komposiittijaoston vastuulla on lujitemuovisäiliöiden standardisointi ja jaostolla on CEN/TC 210 -komitean puheenjohtajuus vielä vuonna 2018. Muoviteollisuus ry:llä on myös kestomuovisäiliöiden standardisointi CEN/TC 266 -komiteassa.


Toimialalle standardisointi on erittäin tärkeää. Muovituotteet, jotka täyttävät standardeissa määritetyt materiaali- ja tuoteominaisuudet, ovat luotettavia ja turvallisia käyttää. Standardisoinnin avulla muovituotteiden vertailukelpoisuus ja kilpailukyky myös muista materiaaleista valmistettujen vastaavien tuotteiden kanssa on kaikkien todennettavissa.


Toimialueen standardisoinnin painopiste on siirtynyt yhä enemmän eurooppalaiseen ja kansainväliseen standardisointiin. Toimialalle oleellista on vaikuttaminen standardien sisältöön niin, että pohjoiset olosuhteet ja laatuvaatimukset sisältyvät standardeihin. Samalla huolehditaan siitä, että suomalaiset muovituotteet ovat haluttuja ja kilpailukykyisiä myös ulkomailla.


Nykyisen runsaan korjaus- ja uudisrakentamisen aikaan useat muovituotestandardit ovat erittäin ajankohtaisia, sekä rakennuksissa että kunnallistekniikassa.


Muoviteollisuus ry:n toimialalta oli voimassa 389 SFS-standardia vuoden 2017 lopussa.


Lisätietoa Muoviteollisuus ry:n toiminnasta, standardisointialueista sekä standardisointiin osallistumisesta www.muoviteollisuus.fi


 SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

19.9.2018 Muutoksia rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) vaatimuksiin

Rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) teknisiin vaatimuksiin on tullut muutoksia. Konepajalla on vuoden 2018 loppuun asti aikaa käydä läpi oma toimintansa ja sopeuttaa sen kirjallisessa kuvauksessa, FPC-manuaalissa, esitetyt tekniset vaatimukset uuden standardin SFS-EN 1090-2:2018 mukaisiksi.

Lue lisää

19.9.2018 Sähköpostiliikenne takkuaa

SFS:n verkkoyhteyksissä on häiriöitä eikä SFS voi tällä hetkellä vastaanottaa sähköposteja. Vikaa korjataan parhaillaan. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse.

Lue lisää

18.9.2018 Standardi mahdollistaa rajat ylittävän kaupan sähköisen laskutuksen

Uusi lakiesitys sähköisestä laskutuksesta pyrkii tehostamaan ja lisäämään verkkolaskujen käyttöä. Laki pohjaa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin standardiin, joka korvaa EU- ja Efta-maiden omat standardit.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization