header sfs
A- A+

Muoviteollisuus 2016


Muoviteollisuus ry on muoviteollisuuden, muovia raaka-aineenaan käyttävien ja sitä jalostavien yritysten yhteenliittymä elinkeino- ja työmarkkinapoliittisissa asioissa. Muoviteollisuus ry vastaa myös tiettyjen muovituotteiden standardisoinnista keskittyen erityisesti muoviputkien, muovisäiliöiden, lattiapinnoitteiden ja kaukolämpöputkistojen standardisointiin.


Standardisointityö tehdään pääosin Muoviteollisuus ry:n jaostoissa. Putkijaoston vastuualueeseen kuuluvat muoviputkien standardisointi CEN/TC 155 ja ISO/TC 138 –komiteoissa. Kaukolämpöjaosto huolehtii yhdessä laadunvalvonnan neuvottelukunnan kanssa kaukolämpöputkiin liittyvästä standardisoinnista CEN/TC 107 –komiteassa. Päällystejaosto vastaa lattiapäällysteiden standardisoinnista CEN/TC 134 ja ISO/TC 219 –komiteoissa. Komposiittijaoston vastuulla on lujitemuovisäiliöiden standardisointi ja jaosto on hoitanut CEN/TC 210 –komitean sihteeristöä vielä vuonna 2017. Muoviteollisuus ry:llä on myös kestomuovisäiliöiden standardisointi CEN/TC 266 –komiteassa.

 

Toimialalle standardisointi on erittäin tärkeää. Muovituotteet, jotka täyttävät standardeissa määritetyt materiaali- ja tuoteominaisuudet, ovat luotettavia ja turvallisia käyttää. Standardisoinnin avulla muovituotteiden vertailukelpoisuus ja kilpailukyky myös muista materiaaleista valmistettujen vastaavien tuotteiden kanssa on kaikkien todennettavissa.

 

Toimialueen standardisoinnin painopiste on siirtynyt yhä enemmän eurooppalaiseen ja kansainväliseen standardisointiin. Toimialalle oleellista on vaikuttaminen standardien sisältöön niin, että pohjoiset olosuhteet ja laatuvaatimukset sisältyvät standardeihin. Samalla huolehditaan siitä, että suomalaiset muovituotteet ovat haluttuja ja kilpailukykyisiä myös ulkomailla.

 

Nykyisen runsaan korjaus- ja uudisrakentamisen aikaan useat muovituotestandardit ovat erittäin ajankohtaisia, sekä rakennuksissa että kunnallistekniikassa.


Muoviteollisuus ry:n toimialalta oli voimassa 401 SFS-standardia vuoden 2016 lopussa.


Lisätietoa Muoviteollisuus ry:n  toiminnasta, standardisointialueista sekä standardisointiin osallistumisesta www.muoviteollisuus.fi