header sfs
A- A+

Muoviteollisuus 2017Muoviteollisuus ry on muoviteollisuuden, muovia raaka-aineenaan käyttävien ja sitä jalostavien yritysten yhteenliittymä elinkeino- ja työmarkkinapoliittisissa asioissa. Muoviteollisuus ry vastaa myös tiettyjen muovituotteiden standardisoinnista keskittyen erityisesti muoviputkien, muovisäiliöiden, lattiapinnoitteiden ja kaukolämpöputkistojen standardisointiin.


Standardisointityö tehdään pääosin Muoviteollisuus ry:n jaostoissa. Putkijaoston vastuualueeseen kuuluvat muoviputkien standardisointi CEN/TC 155 ja ISO/TC 138 –komiteoissa. Kaukolämpöjaosto huolehtii yhdessä laadunvalvonnan neuvottelukunnan kanssa kaukolämpöputkiin liittyvästä standardisoinnista CEN/TC 107 -komiteassa. Päällystejaosto vastaa lattiapäällysteiden standardisoinnista CEN/TC 134 ja ISO/TC 219 –komiteoissa. Komposiittijaoston vastuulla on lujitemuovisäiliöiden standardisointi ja jaostolla on CEN/TC 210 -komitean puheenjohtajuus vielä vuonna 2018. Muoviteollisuus ry:llä on myös kestomuovisäiliöiden standardisointi CEN/TC 266 -komiteassa.


Toimialalle standardisointi on erittäin tärkeää. Muovituotteet, jotka täyttävät standardeissa määritetyt materiaali- ja tuoteominaisuudet, ovat luotettavia ja turvallisia käyttää. Standardisoinnin avulla muovituotteiden vertailukelpoisuus ja kilpailukyky myös muista materiaaleista valmistettujen vastaavien tuotteiden kanssa on kaikkien todennettavissa.


Toimialueen standardisoinnin painopiste on siirtynyt yhä enemmän eurooppalaiseen ja kansainväliseen standardisointiin. Toimialalle oleellista on vaikuttaminen standardien sisältöön niin, että pohjoiset olosuhteet ja laatuvaatimukset sisältyvät standardeihin. Samalla huolehditaan siitä, että suomalaiset muovituotteet ovat haluttuja ja kilpailukykyisiä myös ulkomailla.


Nykyisen runsaan korjaus- ja uudisrakentamisen aikaan useat muovituotestandardit ovat erittäin ajankohtaisia, sekä rakennuksissa että kunnallistekniikassa.


Muoviteollisuus ry:n toimialalta oli voimassa 389 SFS-standardia vuoden 2017 lopussa.


Lisätietoa Muoviteollisuus ry:n toiminnasta, standardisointialueista sekä standardisointiin osallistumisesta www.muoviteollisuus.fi


 SFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

24.5.2018 Uusi pohjoismainen tutkimus standardisoinnin taloudellisista hyödyistä

Uusi pohjoismainen tutkimus: standardien käyttö kasvattaa työn tuottavuutta ja yritysten kilpailukykyä – Suomessa potentiaalia vielä hyödyntämättä

Lue lisää

16.5.2018 Standardi takaa suomalaiselle Nightingale Healthille analyysien laadun

Laadunhallinta on merkittävässä asemassa suomalaisen terveysteknologiayrityksen Nightingale Health Oy:n tarjoamissa kaikissa palveluissa. Yritys on hankkinut sertifikaatin standardin SFS-EN ISO 13485 mukaisesta toiminnasta analyysien korkean laadun takaamiseksi. Vuonna 2013 perustettu yritys on kehittänyt kansainvälistä tunnustusta saaneen NMR (Nuclear Magnetic Resonance) –teknologiaan perustuvan verianalyysin parempaan sairauksien ennakointiin ja ennaltaehkäisyyn.

Lue lisää

14.5.2018 Ydinenergiateknologian kansainvälisen standardisoinnin yleiskokous Helsingissä

Kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISO:n ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden vuoden 2018 viikon kestävä yleiskokous pidetään 14.-18. toukokuuta Helsingissä. Edellinen yleiskokous pidettiin vuonna 2016 Intiassa. Suomeen saapuu yli 150 alan asiantuntijaa noin 20 maasta mm. Japanista, Kiinasta, USA:sta, Venäjältä, Ranskasta, Saksasta, Intiasta ja Iso-Britanniasta. Osallistujat ovat pääsääntöisesti eri maiden ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden viranomaisia ja teollisuuden edustajia sekä tutkijoita. Mukana on myös ydinenergiayhteisöjen, kuten kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n edustajia.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization