header sfs
A- A+

Kemesta ry 2017Kemesta ry aloitti toimintansa 1.1.2013 Kemianteollisuus ry:n, Metsäteollisuus ry:n ja Väriteollisuusyhdistys ry:n perustamana standardisointiyhdistyksenä. Vuoden 2017 alusta Kemesta ry:n jäseneksi tuli Kumiteollisuus ry. Se toimii Suomen Standardisoimisliitto SFS:n toimialayhteisönä ja vastaa metsäteollisuuden ja kemian alojen standardisoinnista. Mukana ovat mm. uudet toimialoja yhdistävät alueet, kuten biopohjaisten tuotteiden, biopolttoaineiden sekä biomassojen kestävyyteen liittyvä standardisointi.

Kemesta ry:llä on toimialayhteisövastuullaan 24 eurooppalaisen CEN:n ja 19 kansainvälisen ISO:n teknistä komiteaa ja 33 CEN:n ja ISO:n alakomiteaa. Konkreettinen standardisointityö tehdään kansallisissa standardisointikomiteoissa.


Kansalliset standardisointikomiteat ovat perustettu seuraaville alueille: Paperi, kartonki ja sellu; Kalusteet; Kiinteät biopolttoaineet; Muovit; Työperäinen altistuminen; Liima; Kuljetettavat kaasusäiliöt; Räjähteet; Maalit; Biopohjaiset tuotteet; Lannoitteet ja kalkitusaineet; Puu ja puupohjaisten tuotteiden alkuperä; Biomassan kestävyyskriteerit; Bioteknologia; Kumi, Biokaasu sekä Vety ja kaasujen analytiikka. Lisäksi Kemesta ry:n vastuulle kuuluvat myös standardisointialueet: Biomimetiikka, Fotokatalyysit, Kemikaalit, Kosmetiikka sekä Pinta-aktiiviset aineet.

Yritykset osallistuvat aktiivisesti kansallisten standardisointikomiteoiden toimintaan. Julkaistut standardit vaikuttavat kemian- ja metsäteollisuustuotteita valmistavien yritysten kilpailukykyyn ja edesauttaa niiden pysymistä alan johtavina valmistajina kansainvälisesti.


Kemestan toimialalta oli voimassa 1 868 SFS-standardia vuoden 2017 lopussa.

Lisätietoa Kemesta ry:n toiminnasta, standardisointialueista sekä standardisointiin osallistumisesta www.kemesta.fi.  
SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

14.11.2018 Lue Johtamisen standardit 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen "Johtamisen standardit" numero 4/2018 on ilmestynyt. Siinä käsitellään mm. SFS:n 7.11.2018 Vanhalla ylioppilastalolla järjestämää tapahtumaa "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", kestävää rahoitusta, kiertotaloutta ja standardia ISO 9004.

Lue lisää

13.11.2018 SFS:n asiakastyytyväisyystutkimus käynnissä

Meille on tärkeää saada palautetta toiminnastamme kehitystyön pohjaksi. Jos Taloustutkimus on sinuun yhteydessä, toivottavasti ehdit vastata haastateluun!

Lue lisää

8.11.2018 Nousevilla teknologia-alan yrityksillä heräämisen paikka: standardeihin on panostettava ajoissa pärjätäkseen kansainvälisillä markkinoilla

Tekoälyn standardisoimisen aika on juuri nyt, todettiin Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n järjestämässä Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus -tapahtumassa keskiviikkona 7.11. Uusien teknologia-alan yritysten olisi syytä havahtua standardisointiin ajoissa, jotta ne pystyvät pärjäämään yhä kiihtyvämmällä tahdilla muuttuvilla markkinoilla.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization