header sfs
A- A+

Muoviteollisuus 2017Muoviteollisuus ry on muoviteollisuuden, muovia raaka-aineenaan käyttävien ja sitä jalostavien yritysten yhteenliittymä elinkeino- ja työmarkkinapoliittisissa asioissa. Muoviteollisuus ry vastaa myös tiettyjen muovituotteiden standardisoinnista keskittyen erityisesti muoviputkien, muovisäiliöiden, lattiapinnoitteiden ja kaukolämpöputkistojen standardisointiin.


Standardisointityö tehdään pääosin Muoviteollisuus ry:n jaostoissa. Putkijaoston vastuualueeseen kuuluvat muoviputkien standardisointi CEN/TC 155 ja ISO/TC 138 –komiteoissa. Kaukolämpöjaosto huolehtii yhdessä laadunvalvonnan neuvottelukunnan kanssa kaukolämpöputkiin liittyvästä standardisoinnista CEN/TC 107 -komiteassa. Päällystejaosto vastaa lattiapäällysteiden standardisoinnista CEN/TC 134 ja ISO/TC 219 –komiteoissa. Komposiittijaoston vastuulla on lujitemuovisäiliöiden standardisointi ja jaostolla on CEN/TC 210 -komitean puheenjohtajuus vielä vuonna 2018. Muoviteollisuus ry:llä on myös kestomuovisäiliöiden standardisointi CEN/TC 266 -komiteassa.


Toimialalle standardisointi on erittäin tärkeää. Muovituotteet, jotka täyttävät standardeissa määritetyt materiaali- ja tuoteominaisuudet, ovat luotettavia ja turvallisia käyttää. Standardisoinnin avulla muovituotteiden vertailukelpoisuus ja kilpailukyky myös muista materiaaleista valmistettujen vastaavien tuotteiden kanssa on kaikkien todennettavissa.


Toimialueen standardisoinnin painopiste on siirtynyt yhä enemmän eurooppalaiseen ja kansainväliseen standardisointiin. Toimialalle oleellista on vaikuttaminen standardien sisältöön niin, että pohjoiset olosuhteet ja laatuvaatimukset sisältyvät standardeihin. Samalla huolehditaan siitä, että suomalaiset muovituotteet ovat haluttuja ja kilpailukykyisiä myös ulkomailla.


Nykyisen runsaan korjaus- ja uudisrakentamisen aikaan useat muovituotestandardit ovat erittäin ajankohtaisia, sekä rakennuksissa että kunnallistekniikassa.


Muoviteollisuus ry:n toimialalta oli voimassa 389 SFS-standardia vuoden 2017 lopussa.


Lisätietoa Muoviteollisuus ry:n toiminnasta, standardisointialueista sekä standardisointiin osallistumisesta www.muoviteollisuus.fi


 SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

5.12.2018 Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää kriisitilanteissa?

Suomalaisia viestinnän asiantuntijoita kaivataan mukaan standardisointityöhön, joka koskee sosiaalisen median käyttöä kriisitilanteissa. Yhteiskunnan turvallisuuden alalta on olemassa runsaasti erilaisia standardeja ja niiden määrä kasvaa tasaisesti yhteiskunnallisten ja teknologisten muutosten tehostamana.

Lue lisää

4.12.2018 Lue SFS News 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen SFS News kuluvan vuoden neljäs numero on ilmestynyt. Siinä ovat esillä mm. mittayksikköjen uudet määritelmät, SFS:n 7.11. järjestämä tapahtuma "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", älykkäisiin kaupunkeihin liittyvä standardisointi ja SI-opas.

Lue lisää

4.12.2018 Genomiikan tietotekniikan standardisointi käynnistymässä

Genomiikka muuttaa merkittävästi lääketiedettä – se mahdollistaa uudenlaisten lääkkeiden kehittämisen, tarkentaa syöpähoitoja ja tarjoaa uudenlaisia menetelmiä perinnöllisten tautien diagnostiikkaan. Myös genomiikan tietotekniikan kehitys on tällä hetkellä hyvin aktiivista, niinpä standardien kehittäjäjoukko kaipaa lisää asiantuntijoita mukaan työhön.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization