laadinta_uusi
A- A+

SFS:n projektirahoitus vuonna 2019 – tilaa uusille projekteille!


Mission - ”Kasvatamme suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia standardisoinnin keinoin” - toteuttamiseksi SFS on myöntänyt vuodesta 2008 lähtien projektiavustuksia hankkeisiin, joiden avulla aktivoidaan suomalaisia hyötymään standardeista ja standardisoinnista. Tähän mennessä rahoitusta on myönnetty yhteensä yli 100 projektille.

Vuoden 2019 osalta SFS:n hallitus on päättänyt edellisvuoden tapaan rajoittaa hakijapiiriä siten, että projektirahoitusta voivat hakea SFS:n kanssa yhteistyössä toimivat eri aloja edustavat toimialayhteisöt.


SFS:n hallitus painotti vuoden 2019 projektirahoituksesta käydyssä keskustelussa tarvetta uudistua (nyt paljon vuosittain toistuvia projekteja), rohkeutta laajempiin hankkeisiin (nyt paljon pieniä projekteja) sekä toimialayhteisöjen yhteisiä hankkeita.

Tämä painotus tulee hakemuksia tehtäessä pitää mielessä – hankkeita arvioitaessa nämä näkökohdat otetaan osaksi päätöksentekoa. Miten toimialayhteisöt voivat edistää uusien toimijoiden saamista mukaan standardisointiin osallistujiksi ja standardien käyttäjiksi? Miten standardisoinnin tunnettuutta voidaan kasvattaa?   


SFS:n projektirahoitus vuodelle 2019 on nyt toimialayhteisöjen haettavissa. Kuten ennenkin, projektien tulee edistää standardisointia Suomessa tai kasvattaa standardisointiin osallistumisesta ja standardien käytöstä suomalaisille saatavia hyötyjä. Rahoitus on projektikohtaista ja sitä voidaan myöntää enintään kolmen vuoden ajaksi. SFS:n osuus kokonaisrahoituksesta sovitaan tapauskohtaisesti ja voi olla enintään 70 %. Poikkeuksen tästä voivat mahdollisesti tehdä opinnäytteisiin ja tutkimusapurahoihin liittyvät projektit.

Projektirahoitusta 2019 koskevat ohjeet ja lomakkeet ovat saatavilla SFS:n www-sivuilta. Hakijoita pyydetään tutustumaan niihin huolellisesti ennen hakemusten laatimista. Projektirahoituksen hakuaika päättyy 31.3.2019.Projektirahoitus - ohjeet ja lomakkeet
  Nimi Tiedostomuoto Koko
Kustannustilityslomake 2019 MS Excel -dokumentti 13.8 KB
Ohje rahoitushakemuksen tekijöille 2019 PDF -tiedosto 42.5 KB
Projektirahoituslomake 2019 MS Excel -dokumentti 13.1 KB
Projektirahoitussopimusmalli 2019 PDF -tiedosto 33.3 KB
Yleiset ehdot 2019 PDF -tiedosto 52.6 KB

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

14.2.2019 Lue SFS News 1/2019

SFS News -uutiskirjeen kuluvan vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Sen aiheita ovat mm. kattovalaisimien uusi pistoke, valokuvauksen standardit ja katolta putoavasta lumesta varoittava merkki.

Lue lisää

7.2.2019 Suomen johdolla reilulle datataloudelle yhteiset tekniset vaatimusmäärittelyt Eurooppaan

IHAN - Ihmislähtöinen datatalous on Sitran hanke, jonka tarkoituksena on rakentaa reilun ja sujuvan datatalouden perustuksia. Hanke pyrkii saamaan ihmiset tietoisemmiksi oikeuksistaan ja antamaan työkaluja omien tietojen hallintaan verkossa.

Lue lisää

6.2.2019 SFS hakee tietojärjestelmäpäällikköä

Haemme Helsinkiin, tietohallintoomme tietojärjestelmäpäälliköksi monipuolista osaajaa.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization