IT-standardisointi
A- A+

IT-standardisointi


8.2.2019 IT-standardisoinnin uutiskirje 1/2019

Risto Nevalaiselle tunnustuspalkinto. Suomen johdolla luodaan perusteita reilulle datataloudelle. Vielä ehdit: Riskienhallinta tietoturvassa 14.2.2019. Tervetuloa seminaariin 14.3.: Standardizing decentralized identity. SFS hakee tietojärjestelmäpäällikköä.

Lue lisää

6.2.2019 Risto Nevalainen on vuoden 2018 IT-standardisoija

Risto Nevalaisen ura IT-standardisoinnin parissa on poikkeuksellisen pitkä - lähes 30 vuotta. Hän on ollut keskeisessä roolissa luotaessa nykyisen IT-standardisoinnin perusteita Suomessa toimiessaan mm. Tieke ry:n johtotehtävissä.

Lue lisää

11.12.2018 IT-standardisoinnin uutiskirje 7/2018

Tervetuloa IT-standardisoinnin vuosiseminaariin. Genomiikan tietotekniikan standardisointi alkamassa. Milloin nousevat teknologiat tarvitsevat standardeja? Ohjeistusta tietoturvan hallintajärjestelmään. Uutta IT-palveluiden ja datanhallintaan. Taloushallinnon tietotekniikan käytettävyys.

Lue lisää

25.10.2018 IT-standardisoinnin uutiskirje 6/2018

Tervetuloa seminaariin 14.11.2018: Prosessiarvioinnin SPICE-standardiperhe on uusiutumassa. Potilastietojen vaihto helpottuu Euroopassa. Yrityssponsoriksi ISO-kokoukseen. EU rahoittaa osallistumista standardisointiin. ISO 9000 -sarja osana organisaation johtamista.

Lue lisää

25.10.2018 EU rahoittaa osallistumista kansainväliseen standardisointiin

Standardisointiin osallistumisen kustannuksiin voi hakea avustusta EU:n StandICT.eu-hankkeesta. Avustus on tarkoitettu eurooppalaisille asiantuntijoille, jotka ovat aktiivisesti mukana standardisointityössä ja osallistuvat kansainvälisten ryhmien työhön.

Lue lisää

22.10.2018 Potilastietojen vaihto helpottumassa Euroopassa - uusi standardi tulossa

Uusi eurooppalainen potilastietojärjestelmien standardi on valmistumassa. Sen tavoite on parantaa potilastietojen vaihdettavuutta eri Euroopan maiden välillä esimerkiksi äkillisen sairastumisen tai onnettomuuden sattuessa.

Lue lisää

22.10.2018 Yrityssponsoriksi ohjelmisto- ja järjestelmäkehityksen ISO-kokoukseen?

Ohjelmisto- ja järjestelmäkehityksen alan yrityksiä etsitään sponsoriksi toukokuussa Espoossa järjestettävään ISO-kokoukseen. Paikalle odotetaan noin 200 alan edustajaa ympäri maailman.

Lue lisää

3.9.2018 Ohjelmisto- ja järjestelmäsuunnittelun standardien uudistaminen jatkuu

Ohjelmisto- ja järjestelmäsuunnittelun prosessien laadun arviointiin tarkoitettujen SPICE-standardien uudistaminen jatkuu; muutokset koskevat sisällön lisäksi myös tunnusta, kun entiset ISO/IEC 15504-standardit korvataan vähitellen ISO/IEC 33000-sarjalla.

Lue lisääTule mukaan toimintaan!


SFS koordinoi tietotekniikan standardisointia Suomessa ja helpottaa siten suomalaisten tiedonsaantia alan standardisoinnista. Standardisointiryhmien jäsenet ovat  asiantuntijoita alan yrityksistä, järjestöistä, tutkimuslaitoksista ja julkishallinnosta.

IT-standardisoinnin ryhmissä seurataan pääasiassa ISOn ja CENin alaista tietotekniikan standardisointia. Kaikkien alueiden työhön osallistuminen on mahdollista, vaikka Suomessa ei olisikaan perustettu alueelle standardisointiryhmää.


IT-standardisoinnin standardisointiryhmätoiminta

IT-standardisoinnin yhteystiedot

Tilaa uutiskirjeemme!


Katso myös

Tallennetut seminaarit ja julkaisutilaisuudet

IT-standardisoinnin aihealueet

Yleistietoa IT-standardisoinnista

Kansainväliset standardisointikokoukset