IT-standardisointi
A- A+

IT-uutiset

25.10.2018

EU rahoittaa osallistumista kansainväliseen standardisointiin

Standardisointiin osallistumisen kustannuksiin voi hakea avustusta EU:n StandICT.eu-hankkeesta. Avustus on tarkoitettu eurooppalaisille asiantuntijoille, jotka ovat aktiivisesti mukana standardisointityössä ja osallistuvat kansainvälisten ryhmien työhön.

Erityisesti painotetaan hakijoita, jotka toimivat valittujen alueiden standardisoinnissa eivätkä saa muuta tukea osallistumiseensa. Tukea voi saada yksittäisiin tapahtumiin tai pidempiaikaiseen jatkuvaan osallistumiseen.


Hankkeen viisi prioriteettialuetta ovat 5G, pilvipalvelut, IoT, kyberturvallisuus ja big data. Valitut alueet tukevat Euroopan digitaalisen sisämarkkinan kehittymistä. Muita ensimmäisten hakukierrosten painotusalueita ovat olleet mm. älykortit, älykaupungit ja terveydenhuollon tietotekniikka (eHealth).


StandICT.eu on EU:n hanke, joka vastaa ICT-standardisoinnin tarpeeseen digitaalisilla sisämarkkinoilla. Hankkeessa analysoidaan ja tarkkaillaan kansainvälistä ICT-standardisointia ja tehdään yhteistyötä kansainvälisten standardisointiorganisaatioiden ja muiden oleellisten tahojen kanssa. Tavoitteena on vahvistaa Euroopan asemaa kansainvälisessä standardisoinnissa ja edesauttaa ICT-standardisointiin liittyvää yritys- ja tutkimustoimintaa.


Tällä hetkellä meneillään on kolmas hakukierros, joka päättyy 2.11.2018. Neljäs hakukierros käynnistynee noin kuukausi kolmannen päättymisen jälkeen. Kaikkiaan ohjelmassa on kymmenen hakukierrosta. Ohjelma käynnistyi maaliskuussa 2018 ja kestää 2 vuotta.


Lisätietoja ohjelmasta ja rahoituksen hakuohjeet: https://www.standict.eu


Palaa otsikoihin