IT-standardisointi
A- A+

IT-uutisarkisto

14.6.2018 8.29

Datanhallinnan standardisointiin etsitään asiantuntijoita

Tiedonhallinnan ja tiedonvälityksen alakomiteassa Data management and interchange (ISO/IEC JTC 1/SC 32) kehitetään tiedonhallinnan standardeja paikallisiin ja hajautettuihin ympäristöihin. Nyt mukaan kaivattaisiin lisää suomalaisia.

SC 32:n standardeihin kuuluvat erilaiset datatyypit ja -rakenteet sekä näihin liittyvä semantiikka. Tällä hetkellä työn alla on 35 standardia. Ne käsittelevät esimerkiksi SQL-kielen uusia ominaisuuksia, erilaisia metatietoja sekä Open-EDIä. SQL-kieleen on vastikään lisätty mm. tuki JSON:ille (JavaScript Object Notation). Tällä hetkellä ollaan muun muassa kehittämässä SQL-kieleen tukea syväoppimiselle, joka on keskeinen menetelmä tekoälyjärjestelmissä.

Standardisointiin osallistuminen mahdollistaa asiantuntijalle ja hänen edustamalleen organisaatiolle näkyvyyden kehitteillä oleviin uusiin standardisointikohteisiin. Osallistujat voivat myös vaikuttaa standardien sisältöön.

Olisiko Suomen syytä aktivoitua datanhallinnan standardisoinnissa? Jos kiinnostuit tiedonhallinnan ja tiedonvälityksen standardisoinnista, ota yhteyttä asiantuntija Mikko Huttuseen (etunimi.sukunimi@sfs.fi).

Palaa otsikoihinSFS Kauppa

Lausuntopyynnöt


SFSedu oppilaitosportaali