IT-standardisointi
A- A+

IT-uutisarkisto

9.6.2017

Sähköisen oppimisen tulevaisuuden mahdollistaja MLR

On arvioitu, että lähivuosina opetusteknologiaan tehtävät investoinnit nousevat jopa 225 miljardiin euroon vuosittain maailmanlaajuisesti. Merkittävä osa investoinneista tehdään IT-järjestelmiin, niiden integroimiseen oppimisympäristöihin ja olemassa oleviin sovelluksiin.

Opetusteknologian alan Metadata for learning resources (MLR, ISO/IEC 19788) on moniosainen standardi, joka keskittyy sähköisen oppimisen järjestelmien yhteentoimivuuden määrittelemiseen. Metadata for Learning Resources -standardi tukee vahvasti semanttisen verkon ideologiaa tarjoten mahdollisuuden datan jakamiseen ja uudelleenkäyttämiseen yli sovellus-, yritys- ja yhteisörajojen.

Standardi on tarkoitettu tukemaan optimaalista yhteentoimivuutta alan muiden laajalti käytettyjen määrittelyiden kanssa. Standardi tukee monikielisyyttä ja kulttuurista mukautuvuutta globaalista näkökulmasta.

 

Standardilla on kaksi päätehtävää:

 

  • kehittää keskeisten dataelementtien tunnistamista ja määrittelyä järjestelmien ja sovellusten yhteentoimivuuden edistämiseksi
  • tukea opiskelijoiden ja opettajien tekemiä resurssien hakuja, tutkimuksia, ostoja, testaamisia ja erilaista käyttöä sekä automaattisten järjestelmien tietohakuja


Standardi on laadittu ISO/JTC 1:n alakomiteassa 36 Information technology for learning, education and training. Alalla on laajalti tunnustettu kansainvälisten standardien tarve ja standardiperheen kehityksessä onkin ollut yli 25 maata aktiivisesti mukana.

 

Tervetuloa seurantaryhmään


SFS:ssä Metadata for Learning Resources -standardisointia sekä muita opetusteknologiaan liittyviä standardeja seuraa SR 305 Opetusteknologiat.


Lisätietoja alan standardisoinnista ja SR 305:n toiminnasta:

asiantuntija Mikko Huttunen

(etunimi.sukunimi@sfs.fi, 09 1499 3376)


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

Lausuntopyynnöt

Ajankohtaista IT-standardisoinnissa

23.3.2018 SR 312 Biometriikka ja kortit

Biometriikka- ja korttialan standardisointiryhmä kokoontuu SFS:llä perjantaina 23.3.2018.

Lue lisää

27.3.2018 SR 313 Uudet IT-alueet

Uusien IT-alueiden standardisoinnin asioita käsitellään kokouksessa tiistaina 27.3.2018 SFS:llä.

Lue lisää

20.4.2018 Seminaari: Järjestelmän kokonaisarkkitehtuurin arviointiin apua standardeista

Tervetuloa perjantaina 20.4.2018 klo 13 seminaariin, jossa saat ajankohtaista tietoa järjestelmien kokonaisarkkitehtuurin arvioinnin nykysuuntauksista sekä standardisoinnista.

Lue lisää


SFSedu oppilaitosportaali