IT-standardisointi
A- A+

IT-uutiset

3.9.2018

Ohjelmisto- ja järjestelmäsuunnittelun standardien uudistaminen jatkuu

Ohjelmisto- ja järjestelmäsuunnittelun prosessien laadun arviointiin tarkoitettujen SPICE-standardien uudistaminen jatkuu; muutokset koskevat sisällön lisäksi myös tunnusta, kun entiset ISO/IEC 15504-standardit korvataan vähitellen ISO/IEC 33000-sarjalla.

Tänä vuonna on uudistettu prosessien kyvykkyyden tasomallia ja päivitetty järjestelmäsuunnittelun prosessien arviointimallia. Prosessien kyvykkyysmalliin on tehty merkittäviä uudistuksia. Organisaatiotason uutena vaatimuksena on määriteltyjen prosessien mukaisesta toiminnasta varmistuminen. Muutenkin eri prosessivaatimuksia on tarkennettu ja selkeytetty sekä päivitetty vastaamaan uutta ISO 9001 -standardia.

 

Järjestelmäsuunnittelun prosessien arviointimalli on ensimmäinen uuden arkkitehtuurin mukaisesti tehty – se kuvaa ainoastaan prosessien suorittamisen vaatimukset. Uusi arkkitehtuuri mahdollistaa useiden laatuominaisuuksien tarkastelun, esimerkiksi kyvykkyysarvioinnin. Järjestelmäsuunnittelun arviointimalli on nyt myös täysin yhtenevä vuonna 2015 julkaistun ISO/IEC/IEEE 15288 -standardin kanssa.


Marraskuussa SPICE Update -seminaari


Jos järjestelmäsuunnittelun prosessit ja niiden laatu kiinnostavat, niin uutuuksia esitellään 14.11. klo 13–16 SFS:n tiloissa SPICE Update -seminaarissa. SFS:n standardisointiryhmä järjestää tilaisuuden yhteistyössä FiSMAn kanssa. Seminaarin ohjelma julkaistaan lokakuussa, seuraa ilmoitteluamme!


Lisätiedot: asiantuntija Mikko Huttunen (etunimi.sukunimi@sfs.fi)


Palaa otsikoihin