IT-standardisointi
A- A+

IT-uutiset

10.10.2017

Tavoitteena uusi kansainvälinen potilastiedon standardi

Useilla EU-jäsenmailla ja alueilla on jo joku potilastiedon esitysmuoto omissa kansallisissa terveydenhuolloin järjestelmissään. Nyt tavoitteena on luoda kansainvälinen potilastiedon standardi, jota käyttämällä potilastiedon rakenne on yhtenäinen ja tietoa voidaan käsitellä ja ymmärtää hoitoa tarjoavassa organisaatiossa missä päin maailmaa tahansa.

Potilastiedon yhteenveto (Patient Summary) on standardisoitu metatiedon esitysmuoto, johon on talletettu turvallisen hoidon kannalta tärkeimmät kliiniset tiedot. Kun kyseinen yhteenveto on saatavilla kaikille relevanteille sidosryhmille, esimerkiksi hoitohenkilökunnalle, se voi parantaa merkittävästi ja joskus jopa kriittisesti potilasturvallisuutta akuuteissa ja hätätapauksissa.

 

CENin tekninen komitea 251 Health Informatics on nyt käynnistämässä aiheeseen liittyvää työtä, johon myös Suomi osallistuu. Iso-Britannia johtaa tällä hetkellä työn edistymistä EU:n rahoituksen turvin.


Työtä seurataan ja osallistumista koordinoidaan SFS:n seurantaryhmässä 301 Terveydenhuollon tietotekniikka. SR301:n seuraava kokous on 11.12.2017 SFS:n tiloissa. Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Suomalaisten alan toimijoiden, esimerkiksi ohjelmistotalojen ja hankintayksiköiden, olisi hyödyllistä seurata ja aktiivisesti vaikuttaa työn etenemiseen. Tämä erityisesti siksi, että tulevaisuudessa uudet globaalit standardit tulevat avaamaan uusia markkinoita ja lisäämään kilpailua merkittävästi.

 

Lisätietoja: asiantuntija Mikko Huttunen (etunimi.sukunimi(a)sfs.fi)


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu

Ajankohtaista IT-standardisoinnissa

6.3.2018 SR 301 Terveydenhuollon tietotekniikka

SR 301:n seuraava kokous pidetään SFS:llä tiistaina 6.3.2018.

Lue lisää

23.3.2018 SR 312 Biometriikka ja kortit

Biometriikka- ja korttialan standardisointiryhmä kokoontuu SFS:llä perjantaina 23.3.2018.

Lue lisää


SFSedu oppilaitosportaali