IT-standardisointi
A- A+

IT-standardisointi


16.3.2017 IT-standardisoinnin uutiskirje 2/2017

ISO aloittaa lohkoketjujen standardisoinnin. IT-standardisoinnin uusi asiantuntija. Terveydenhuollon tiedonhallinnan opetusaineisto. Tietoturvahäiriöiden hallintakeinoista suomeksi. Kotimaiset ja kansainväliset kokoukset.

Lue lisää

16.3.2017 ISO aloittaa lohkoketjujen standardisoinnin

Lohkoketjujen standardisoinnista vastaava komitea ISO/TC 307 Blockchain and electronic distributed ledger technologies pitää ensimmäisen kokouksensa Sydneyssä huhtikuun alussa. Standardisoinnin tavoitteena on turvata käytettyjen tekniikoiden yhteentoimivuus ja tukea käyttäjien, sovellusten ja järjestelmien välistä tiedonsiirtoa.

Lue lisää

15.3.2017 Tietoturvahäiriöiden hallintakeinoista suomeksi

Tietoturvahäiriöiden hallintakeinoja käsiteltiin SFS:n tilaisuudessa 8. maaliskuuta, kun Relator Oy:n konsultti Olli Pitkänen esitteli suomennetun uuden standardin Tietoturvahäiriöiden hallinnan periaatteet.

Lue lisää

10.3.2017 IT-standardisointiin uusi asiantuntija

SFS:n IT-alan standardisointi on saanut riveihinsä tervetulleen vahvistuksen, kun Mikko Huttunen (TkL) aloitti työnsä asiantuntijana helmikuun lopussa.

Lue lisää

2.3.2017 Terveydenhuollon tiedonhallinnan opetusaineisto julkaistu

Maksuton opetusaineisto esittelee standardin "Tiedonhallinta terveydenhuollossa standardin ISO/IEC 27002 avulla" (SFS-EN ISO 27799).

Lue lisää

26.1.2017 IT-standardisoinnin uutiskirje 1/2017

Kutsu: Tietoturvahäiriöiden hallinnan periaatteet 8.3.2017. Vaikuta tietoturvastandardeihin. Uusille it-aloille seurantaryhmä. Näppäimistöasetteluun tarjolla lisäyksiä. Kotimaiset ja kansainväliset kokoukset.

Lue lisää

26.1.2017 Näppäimistöön tarjolla lisäyksiä

Standardi SFS 5966 Näppäimistökaavio: Suomalais-ruotsalainen monikielinen näppäimistöasettelu uusitaan. Alustavien ehdotusten mukaan näppäimistöasettelustandardia täydennetään tarkkeilla siten, että se tukee perusasettelussa romanian kielen alapilkullisia kirjaimia s ja t. Nyt voimassa oleva standardi on julkaistu vuonna 2008.

Lue lisää

20.1.2017 Vaikuta tietoturvastandardeihin

Tietoturvatekniikan uusia standardiehdotuksia on parhaillaan lausuntokierroksella. Kierroksella kysytään sekä hyväksymistä kansainväliseksi ISO-standardiksi että kansalliseksi SFS-standardiksi. Ehdotuksiin voi tutustua SFS:n lausuntopyyntöpalvelussa.

Lue lisää

22.12.2016 Uusille it-aloille oma seurantaryhmä

Vuoden 2017 alussa perustetaan uusi it-standardisoinnin seurantaryhmä SR 313, joka keskittyy JTC 1:n alaisiin uusiin standardisointialoihin ilman perinteisiä komitearajoja. Aihealueita ovat esimerkiksi big data, IoT, smart cities ja virtuaalitodellisuus.

Lue lisää

21.12.2016 Tuomas Nurmela sai vuoden 2016 tunnustuspalkinnon

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry palkitsi Pilvipalveluiden seurantaryhmän SR 310:n puheenjohtajan Tuomas Nurmelan ansiokkaasta työstään tietotekniikan standardisoinnin hyväksi. Tunnustuspalkinto jaettiin vuosiseminaarissa tiistaina 20.12.2016.

Lue lisääTule mukaan toimintaan!


SFS koordinoi tietotekniikan standardisointia Suomessa ja helpottaa siten suomalaisten tiedonsaantia alan standardisoinnista. Seurantaryhmien jäsenet ovat  asiantuntijoita alan yrityksistä, järjestöistä, tutkimuslaitoksista ja julkishallinnosta.

IT-standardisoinnin ryhmissä seurataan pääasiassa ISOn ja CENin alaista tietotekniikan standardisointia. Kaikkien alueiden työhön osallistuminen on mahdollista, vaikka Suomessa ei olisikaan perustettu alueelle seurantaryhmää.


IT-standardisoinnin seurantaryhmätoiminta

IT-standardisoinnin yhteystiedot

Tilaa uutiskirjeemme!


Katso myös

Videoidut seminaarit ja julkaisutilaisuudet

IT-standardisoinnin aihealueet

Yleistietoa IT-standardisoinnista

Kansainväliset standardisointikokoukset

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu

Ajankohtaista IT-standardisoinnissa

4.5.2017 SR 311 Resurssitehokkaat datakeskukset

Datakeskusten standardisoinnin seurantaryhmä kokoontuu SFS:llä torstai-iltapäivänä 4.5.2017.

Lue lisää


SFSedu oppilaitosportaali